Lærer dræbt på åben gade i Sverige: For fem år siden forsvandt hendes mand sporløst

Det var 55-årige Elena Åsberg, som tirsdag blev overfaldet og dræbt i den svenske by Surahammar

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det var 55-årige Elena Åsberg, som tirsdag eftermiddag blev overfaldet og knivdræbt på åben gade i den lille svenske by Surahammar, som ligger godt 100 kilometer nordvest for Stockholm.

Det skriver flere svenske medier. Herunder Aftonbladet.

Drabet skete dagen før, at den læreruddannede Elena Åsberg ville være fyldt 56 år.

Kvinde dræbt på åben gade – mand anholdt

- Hun var meget vellidt og havde aldrig andet end venlige ord at sige, siger hendes chef, rektor Anita Tillander, til avisen.

Omkring frokosttid blev politiet alarmeret om, at der havde fundet et overfald sted tæt på en genbrugsstation i Surahammar. Det viste sig, at flere vidner havde overværet, hvordan Elena Åsberg var blevet opsøgt og overfaldet på åben gade.

Elena Åsberg blev alvorligt kvæstet af de stik, som hun fik fra et knivlignende våben. Og hun døde senere af sine læsioner.

Umiddelbart efter gik en større jagt på gerningsmanden i gang. Først blev en 60-årig mand og bekendt til kvinden anholdt som mistænkt. Men manden blev dagen efter løsladt og renset for mistanke.

Et større område i Surahammar blev i tirsdags spærret af, ,ens politiet arbejdede på stedet for at samle spor. Foto: Aftonbladet
Et større område i Surahammar blev i tirsdags spærret af, ,ens politiet arbejdede på stedet for at samle spor. Foto: Aftonbladet

I stedet blev en 30-årig senere anholdt. Mandens bil var blevet set ved genbrugsstationen. Og under en senere ransagning fandt politi blodspor i bilen, skriver Aftonbladet.

Kvinde mishandlet til døde på åben gade i Sverige

Lørdag formiddag blev manden krævet varetægtsfængslet af anklager Carin Lantorp.

55-årige Elena Åsberg er født i Rusland og flyttede med sin søn til Sverige i 1989. På lærerværelset på hendes arbejdsplads savner kollegerne hende dybt. Elena Åsberg var ansat i indskolingsafdelingen.

- Da jeg hørte det, blev jeg dybt rystet. Man forstår slet ikke, at det overhovedet kan være sandt, siger Anita Tillander, som ringede til Elena Åsbergs kolleger og fortalte den tragiske besked.

- Mange var lige så rystet som mig selv. Mange blev kede af det og græd i telefonen. Kollegerne talte meget positivt om hende, og det har kunnet mærkes, at hun var vellidt.

Ifølge Aftonbladets oplysninger var Elena Åsberg optaget af specialpædagogik og var blandt andet forfatter til en bog om matematik, som hun blev belønnet af sin hjemstavnskommune med en pris for.

- Hun satte altid barnets behov foran sit eget, siger Anita Tillander.

I næste uge vil der blive holdt en mindehøjtidelighed på skolen til ære for mindet om Elena Åsberg.

Drabet på Elena Åsberg er ikke det eneste dramatiske, som er sket i folkeskolelærerens liv. For fem år siden forsvandt hendes mand, Stig Åsberg, sporløst. Tre år senere fandt dykkere hans lig på førersædet af en bil på bunden af Västerås Havn.

Politiet henlagde sagen, da det ikke kunne bevises, at noget kriminelt var foregået.

Carin Lantorp fortæller nu til Aftonbladet, at ægtefællens usædvanlige dødsfald nu skal undersøges nærmere i forsøget på at skaffe flere spor til sagen om drabet på Elena Åsberg.

Pårørerende til Elena Åsberg har accepteret, at medier får lov til at bruge et billede af Elena Åsberg.