Lærer tiltalt for vold: Tog halsgreb på elever

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en tidligere lærer, som var ansat på en tysk privatskole i Tønder. Han er anklaget for at have taget halsgreb, skubbet og taget hårdt fat i elever

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En tidligere lærer ved en tysk privatskole i Tønder er anklaget for vold mod mindreårige elever i den periode, han var ansat på skolen.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anklageskriftet omfatter ti forhold, hvor han har taget halsgreb, løftet elever over jorden, skubbet dem og taget hårdt fat.

Det drejer sig om ti elever, og det er foregået i perioden fra august 2016 til juni 2018

De ti forhold er alle overtrædelser af straffelovens paragraf 244.

Ifølge anklageskriftet har tiltalte taget så hårdt fat om halsen på nogle af eleverne, at de enten slet ikke kunne trække vejret eller havde svært ved det.

Derudover har han løftet dem op, så deres fødder ikke kunne nå jorden.

JyskeVestkysten har tidligere dækket sagen, da forældrene til en af de forurettede elever anonymt stod frem i avisen og fortalte om sagen, som de også meldte til politiet.

Ifølge avisen var læreren ansat på Ludwig Andresen Schule i Tønder, som af et andet forældrepar var blevet gjort opmærksom på, at den pågældende lærer udviste voldelig adfærd.

Da skolen ikke svarede på forældrenes henvendelse, gik de også til politiet.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf, samt at tiltalte skal frakendes muligheden for at beskæftige sig med børn og unge under 18 år, både erhvervsmæssigt og ved fritidsaktiviteter.

Derudover har anklagemyndigheden nedlagt påstand om udvisning og indrejseforbud, da den tiltalte er tysk statsborger, som har arbejdet i Danmark.

Sagen tages for Retten i Sønderborg mellem 19. og 29. november.

Igen: Mystisk mand på spil ved skole

16-årig får livslang udvisning for voldtægt af 14-årig

Mand fængslet for drabsforsøg: Nu er 47-årig død