Læs hele Säpos brev til PET i hackersagen

Den svenske efterretningstjeneste undrede sig over manglende svar fra PET på bevis for hackerangreb.

Allerede i september 2012 sendte den svenske efterretningstjeneste Säpo en krypteret fil med oplysninger fra en beslaglagt hackercomputer til PET. Filen indeholdt angiveligt beviser på, at virksomheden CSC havde været udsat for et storstilet hackerangreb.

Krimi Mystisk PET-fil dukker op i CSC-hackersag

Men PET reagerede ikke, og det undrede Säpo, der 12. oktober 2012 sendte en skrivelse til de danske kolleger.

Her er skrivelsen fra Säpo, som Ritzau har fået aktindsigt i:

Svar om elektronisk angreb

Deres forespørgsel den 17/9 2012 angående eventuelle elektroniske angreb mod danske interesser.

Den svenske forundersøgelse af angreb mod svenske interesser foretages af anklager og (ord overstreget) i Stockholm med nogen bistand fra (ord overstreget) og vores myndighed. Allerede i forsommeren informerede (ord overstreget) dansk politi om, at der var indikationer på at også danske interesser var udsat for angreb fra samme gerningsmand/gerningsmænd. Under efterforskningen er et antal personer blevet frihedsberøvet, blandt andre (navn overstreget), der er den, som fortsat er frihedsberøvet.

Under analysen af det beslaglagte materiale er der fremkommet information som forstærker mistanken om, at danske interesser virkelig er udsatte.

Den 19. september fremsendtes på begæring af dansk politi og med besked til (ord overstreget) en krypteret fil med informationer, der var kommet frem under efterforskningen, til (ord overstreget) ved det danske (ord overstreget). Vi vurderer, at denne information er meget interessant og kan give det danske politi en mulighed for at fastslå om danske interesser har været udsat for angreb og givet fald i hvilket omfang.

Så vidt vi ved, er der 10. oktober endnu ikke kommet svar fra dansk politi til (ord overstreget), hvilket gør os bekymrede, eftersom eventuelt yderligere beviser, som måtte være i Danmark og have interesse ved en eventuel dansk efterforskning, kan gå tabt. Vi vurderer, at det også kan vedrøre national sikkerhed i Danmark.

Vær opmærksom på, at det ikke er Säpo, der står for forundersøgelsen, men det "åbne" politi, hvorfor vi ikke kan oplyse tekniske detaljer i denne besked.

Tak for godt samarbejde.