Lalandia-ansat udsat for røveri: Supermarked plyndret for sprut

En vagt fra feriecentret Lalandia reagerede på tyverialarm og forsøgte at forhindre tre mænd i at flygte efter spiritus-togt

Tre røvere har plyndret supermarkedet i Lalandia Feriecenter for sprut. (Foto: Googlemaps)
Tre røvere har plyndret supermarkedet i Lalandia Feriecenter for sprut. (Foto: Googlemaps)

Tre mænd i 20-25-års-alderen er på flugt, efter at de natten til fredag i en stjålet sort Audi har været på tyvetogt i Lalandias feriecenter i Rødby.

Her plyndrede de et supermarked inde på centret for spiritus, og truede sig vej forbi en 54-årig Lalandia-vagt, som ellers forsøgte at forhindre tyvene i at flygte.

Butiksalarmen gik klokken 0.49, og det fik med det samme en centervagt til at køre til stedet. Tre minutter senere konstaterede vagten, at der holdt en stor Audi Stationcar uden for centret.

- Vagten parkerer så sin bil bag den sorte Audi, men en af de tre røvere tager fat om halsen på en flaske spiritus, smadrer en rude i vagtens bil og råber 'flyt dig', siger vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ole Hald, til Ekstra Bladet.

Den truende adfærd gør, at episoden udvikler sig fra at være et indbrud til et røveri.

Og vagten vælger da også at bakke sin bil væk, så mændene kan komme forbi.

Kører i stjålet Audi
På trods af glassplinter fra den knuste rude i hele kabinen vælger vagten at sætte efter røverne, som kører hurtigt væk ad Bindernæsvej og Nakskov Landevej, hvorefter den hurtige Audi sætter farten op, og vagten mister kontakten.

Vagten har til politiet fortalt, at han har aflæst den del af bilens registreringsnummer. Han har læst bogstaverne XX og så et tal, der enten kan være 49 eller 59.

Det får politiet til at formode, at der er tale om en sort Audi A6, som blev stjålet 3. december på Gungesvej i Hvidovre på Københavns Vestegn. Den bil har registreringsnummeret XX 59249.


- Men det er på nuværende tidspunkt selvfølgelig stadig lidt uklart, om der også er tale om den bil. Men det formoder vi, da der er et sammenfald, siger Ole Hald.

Desuden har vagten beskrevet de tre røvere ganske detaljeret, så politiet kan give et rimeligt signalement.

Det er lokalpolitiet i Nakskov, som efterforsker sagen, og her vil der også blive gennemgået videomateriale fra Lalandias område.

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner eller fra folk, der har set den sorte bil.