Landede drone ved Det Hvide Hus: Her er dommen

Sidste år fløj en mand en drone ind på den hellige grund foran Det Hvide Hus. I dag er han dømt for det, han selv kalder et uheld

Dronen landede lige så fint på plænen foran den mægtige bygning i Washington (Foto: AP/Secret Service)
Dronen landede lige så fint på plænen foran den mægtige bygning i Washington (Foto: AP/Secret Service)

Manden, der sidste år landede en drone på præsident Barack Obamas græsplæne, er nu dømt. Han får fire måneders fængsel, skriver AP ifølge Newser.

Den 62-årige Douglas Hughes forklarede dengang sin bratte landing foran Det Hvide Hus med, at han var fuld. Det var ikke med vilje, og han vidste ikke, at dronen var landet der. Han havde mistet kontrollen over flyet, da han legede med det i en lejlighed tæt på.

Over et år efter har retten i Washington dømt manden til 120 dages fængsel. Mandens forklaring, om at han var fuld, blev efterforsket af Secret Service, og i retten i Washington var det også helt andre toner, der blev spillet på.

Efter drone-fundet i januar afsøgte Sercret Service området. (Video: AP)

Secret Service-agenter på arbejde ved en tidligere lejlighed. Sikkerhedstjenesten er under kritik for at en række sikkerhedsbrølere. (Foto: AP) Krimi Mystisk drone lander ved Det Hvide Hus

Satte menneskeliv på spil
Anklageren gik efter en straf på 10 måneder. De argumenterede for, at flyvningen havde sat en masse menneskeliv på spil. 

- Flyvningen har sat intetanende menneskeliv i reel fare, den har forstyrret operationer i Det Hvide Hus, og har vist mangel på respekt for loven, står der i anklageskriftet ifølge AP.

Modsat fokuserede Douglas Hughes advokat på, at det var en civil og uvoldelig ulydighed. De gik efter, at han ingen fængselsstraf skulle have.

Artiklen fortsætter under billedet:

Gerningsmanden meldte sig selv
Dronen landede på plænen om natten, og om morgnen valgte Secret Service at evakuere området og eftersøge, hvem der stod bag det uventede besøg.

Douglas Hughes var gået i seng om aftenen, efter dronen var fløjet fra ham. Han opdager først dagen der på, hvor hans legetøj er landet, hvor han med det samme giver sig til kende.

Dronen landede lige så fint på plænen foran den mægtige bygning i Washington (Foto: AP/Secret Service) Samfund Fløj drone til Det Hvide Hus: Jeg var fuld

Droner slipper igennem sikkerhedsnettet
De flyvende, håndstyrede maskiner er for små til at blive opdaget. Det Hvide Hus er designet til at opdage flyvende objekter som fly og missiler, der har retning mod præsidentens hus. Men de små legetøjsdroner, som den Douglas Hughes legede med, kunne systemet ikke opsnuse, skriver New York Times.

Der er siden stillet spørgsmålstegn til, hvor godt sikkerhedsnettet over Det Hvide Hus er.

Dronelandingen i januar er den første af sin slags. Men i maj 2015 skete næsten det samme. En mand forsøgte at flyve en drone over hegnet til Det Hvide Hus, denne gang nåede Secret Service dog at stoppe det flyvende besøg, inden dronen nåede over hegnet.

Dronen landede lige så fint på plænen foran den mægtige bygning i Washington (Foto: AP/Secret Service) Samfund Her er forklaringen på mystisk drone