Landsby spærret af efter skyderi: Galning stadig på fri fod

Der har lydt to skud fra et hus i en landsby syd for Næstved, siger beboere. Byen er nu mål for en stor politiaktion. Der har også været skyderi i Næstved. Politiet jager gerningsmand, der har truet sig til flere flugtbiler

Politiet mødte med blandt andet et indtrængningshold. Foto: Per Rasmussen
Politiet mødte med blandt andet et indtrængningshold. Foto: Per Rasmussen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

I formiddags hørte beboere to skud fra en ejendom i den lille by Vejlø syd for Næstved, og nu er politiet i gang med en væbnet aktion på stedet.

Byen er stort set spærret af, og beboerne har fået ordre på, at de ikke må forlade deres huse. Aktionen hænger sammen med et skyderi i formiddag i Vejlø ved Næstved og flere røverier af flugtbiler.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi vil endnu ikke kommentere, hvad der sker på stedet i Vejlø.

Politiet oplyser, at man lige nu leder efter en ukendt gerningsmand, der har truet sig til flere flugtbiler i Næstved og Haslev området. Politiet søger efter en blå Kia Rio med registreringsnummer GW44741.

Politiet mødte med blandt andet et indtrængningshold. Foto: Per Rasmussen
Politiet mødte med blandt andet et indtrængningshold. Foto: Per Rasmussen
 

Politiet: Grib ikke selv ind!
- Hvis man ser denne bil, så kontakt politiet på telefon 114. Grib endelig ikke selv ind!, siger politiet, der ikke har flere kommenterer til jagten på gerningsmanden.

Flugtbilerne er blevet røvet eller forsøgt røvet fra beboere i ejendomme i Tureby og Dalby. En helikopter er sat ind i eftersøgningen.

Politiet oplyser ved 15.30-tiden, at der klokken 10.19 kom en anmeldelse om uro på en adresse i Appenæs i Næstved, hvor en mand affyrede skud.

Aktionen i Vejlø hænger sammen med skyderiet i Næstved og bilrøverierne.

- Politiet er i gang med sporsikring og generel efterforskning i Vejlø, siger politiet.

Politi med automatvåben har afspærret den lille by Vejlø syd for Næstved. Foto: Per Rasmussen
Politi med automatvåben har afspærret den lille by Vejlø syd for Næstved. Foto: Per Rasmussen
 

Truede sig til flugtbil
- Gerningsmanden (fra Appenæs, red) truede sig herefter til en privat personbil, som han kørte væk i. Ikke længe efter forsøgte han ad flere omgange at true sig til nye flugtbiler i Næstved og Haslev-området, oplyser politiet, der stadig leder efter den blå Kia Rio.

Den blå Kia Rio blev ifølge sn.dk røvet på Ulstrup Bygade, efter at han havde dumpet en hvid Fiat 500, som han tidligere havde røvet på Egedevej.

Politiet vil ikke kommentere oplysningerne ligesom politiets pressemedarbejder Anne-Dorte Hoppe Søe heller ikke vil kommentere Ekstra Bladets oplysninger om et tredje bilrøveri, der skete på Sneserevej i Tappernøje.

Her trængte røveren ifølge vores oplysninger ind på en ejendom, hvor han truede en højgravid kvinde til at udlevere nøglerne til en sort VW Touran. Kvinden slap væk over et plankeværk, men faldt og slog sig på maven, så hun nu er til tjek på sygehuset. Politiet har afspærret ejendommen på Sneserevej til kriminaltekniske undersøgelser.

Røg, ambulancer og politi
Der var tidligere på dagen en stor politistyrke - blandt andet en indtrængningsstyrke - med automatvåben i Vejlø sammen med ambulancer, akutlæge og brandvæsen.

Der er set en del røg i området, men det er endnu uvist, om der har været brand på ejendommen, som er mål for politiaktionen.

To ambulancer har netop forladt området, men politiet opretholder foreløbig afspærringerne, oplyser Ekstra Bladets reporter på stedet.

Politi og brandvæsen holder klar i Vejlø syd for Næstved. Foto: Per Rasmussen
Politi og brandvæsen holder klar i Vejlø syd for Næstved. Foto: Per Rasmussen
 

Beboere hørte to skud
En 84-årig beboer fortæller, at der ved 9.30-tiden lød to dumpe skud fra ejendommen. Hun troede først, der var tale om fyrværkeri og tænkte 'hvad var det?, men blev klar så over, at det måtte være skud.

Hendes datter, der er på besøg, skulle netop til at løbe en tur, da skuddene lød, men hun måtte blive hjemme.

Et par unge mennesker løb fra ejendommen efter skuddene, formentlig ad Svenstrupvej, fortæller beboeren.

- Pludselig var der en masse politi. Jeg gik ud på vejen, men blev verfet ind i huset igen og fik besked på, at vi ikke måtte være udenfor, fortæller hun.

- Min datter skulle være kørt til København klokken 13, men vi må ikke forlade huset, så hun er her stadig, fortæller den 84-årige. Hun er lidt utilfreds med, at beboerne i den lille by ingen information får fra politiet om, hvad der sker i deres by.

Datteren fik dog senere lov til at forlade huset i sin bil.

Beboeren kan se, at politiet har skudt tåregas ind i huset, som bebos af en yngre enlig mand. Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet skal beboeren være kørt på hospitalet.

- Der har også været en masse røg , men jeg har ikke set nogen flammer. Men brandvæsenet har lagt slanger ud, fortæller hun.

Politi på stedet siger til Ekstra Bladets reporter, at aktionen vil fortsætte nogen tid endnu. En kilde siger til Ekstra Bladet, at aktionen i Vejlø ikke er bande-relateret.