Landsret godkender tiltalen i nordjysk svindelsag

Forretningsmand og hans hustru får intet ud af protest mod anklageskriftet i Vestre Landsret

En forretningsmand er gået forgæves til domstolene med sit krav om, at en straffesag mod ham skal lægges i skraldespanden.

Vestre Landsret har onsdag sagt god for anklageskriftet mod forretningsmanden og hans hustru. Det handler om momssvig for cirka 7,5 millioner kroner.

Landsrettens kendelse er en stadfæstelse af en tidligere afgørelse fra Retten i Aalborg.

De tiltalte har hævdet, at anklageskriftet er så upræcist formuleret, at det ikke lever op til lovens krav. Derfor burde det afvises, lød deres påstand.

Desuden har de tiltalte bedt om, at EU-Domstolen skal på banen og besvare en række spørgsmål, men også på dette punkt har de fået nej.

Det formelle opgør om anklageskriftet har foreløbigt forsinket sagen i cirka ni måneder.

I forvejen er sagen temmelig gammel. De påståede lovovertrædelser skal være sket fra 2007 og frem til 2010.

Betjente drog ud for at ransage for mere end fire år siden, og på flere adresser rundt om i landet beslaglagde politiet dokumenter.

En dommer i Aalborg har besluttet at beskytte de tiltalte med navneforbud. Derfor er det ikke muligt for pressen at omtale de virksomheder, som momssvindlen skal være foregået i.

Begge tiltalte har nægtet sig skyldige. Næste skridt bliver, at byretten i Aalborg fastsætter datoer for, hvornår sagen kan behandles.