Annonce:
Annonce:

Landsret lægger et år til straffen til to fra Porsche-banden

Fire bagmænd fra den såkaldte Porsche-bande er idømt lange fængselsstraffe for salg af kokain

Fire mænd er dømt for at være bagmændene i den såkaldte Porsche-bande, der styrede et netværk af narkohandlere i og omkring Skive. (Arkivfoto). Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Fire mænd er dømt for at være bagmændene i den såkaldte Porsche-bande, der styrede et netværk af narkohandlere i og omkring Skive. (Arkivfoto). Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

Tre af de fire bagmænd i den såkaldte Porsche-bande fik ikke noget ud af at anke deres domme fra Retten i Viborg til Vestre Landsret.

Tværtimod skærpede landsretten straffen til de to - 28-årige Ibrahim El-Zeibak og Mohammad Jawdat Ismaiel - fra otte til ni års fængsel.

Straffen på ni års fængsel til 22-årige Danyal Maarouf blev stadfæstet, mens 30-årige Jihad Ismaiel fik skåret to måneder af sin dom på syv år og to måneders fængsel.

Brødrene Ismaiel blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.

Porsche-banden har fået sit navn, fordi medlemmerne er kørt rundt i leasede Porscher. Tidligere var de kendt som McDonald's-gruppen.

De er dømt for at have solgt 3,2 kilo kokain i og omkring Skive. Ibrahim El-Zeibak og Mohammad Jawdat Ismaiel er foruden kokainen også dømt for salg af omkring 200 kilo hash.

Annonce:

Desuden er der i sagen dømt for en række andre forbrydelser.

Da politiet i efteråret 2018 fik mistanke om, at der foregik organiseret handel med narko, blev der iværksat aflytninger af en række telefonnumre. Der blev også placeret aflytningsudstyr i tre biler tilhørende de dømte.

Da politiet mente, at beviserne var tilstrækkelige, slog man til.

I 2020 blev de første sager afviklet mod nogle af 'de små fisk' i sagen - sælgerne - som stod for at besvare salgstelefonen.

Det førte til, at syv personer blev idømt fængsel for knap 1500 handler med narko.

Men politiets efterforskning stoppede ikke der.Man gik også tilbage og sporede cirka 300 aftagere af narko fra netværket. Det lykkedes politiet at finde identiteten på 280 købere.

Det var personer fra alle samfundslag. Det kom blandt andet frem, at ansatte fra den lokale kaserne havde bestilt narko hos netværket. Det er endt med et bødeforlæg til hovedparten af køberne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: