Landsret omstøder voldsdom: Yahya Hassan frifundet

Provodigteren Yahya Hassan er blevet frifundet i en voldssag fra februar sidste år ved Vestre Landsret

Arkivfoto: Ernst van Norde
Arkivfoto: Ernst van Norde
Følg Krimi

Vestre Landsret har netop besluttet at omstøde en voldsdom fra byretten, som den landskendte digter, Yahya Hassan, fik i marts i år.

Den 20-årige debattør og provokatør blev ellers idømt fire måneders betinget fængsel i byretten efter den milde voldsparagraf.

Det skete, efter at Yahya Hassan natten til 15. februar i fjor uden for fastfood-restauranten Ali Baba i det centrale Aarhus kom i klammeri med en ung mand, NI, som han tidligere havde været på kant med i deres fælles barndomskvarter i Aarhus Vest.

Yahya Hassan blev dømt for at have slået NI, der har afrikansk baggrund, to gange i ansigtet med knyttet næve. Det medførte, at NI faldt ned i en række cykler og pådrog sig et blåt øje og en flækket kindtand.

Yahya Hassan havde anket byrettens dom til frifindelse, mens anklagemyndigheden modankede til skærpelse og krævede 30 timers samfundstjeneste.

Digteren mener, at NI svinede ham til og truede ham uden for fastfood-restauranten, fordi Yahya Hassan i månederne inden havde udgivet en meget omtalt digtsamling, hvori han bl.a. kritiserede dele af det muslimske miljø i Aarhus Vest.

Ekstra Bladet forsøgte forgæves flere gange at få en kommentar fra Yahya Hassan i forbindelse med retssagen.

Digteren hastede ud af bagindgangen til retslokalet umiddelbart efter domsafsigelsen. Han gav sin forsvarer, Claus Bonnez, en hurtig håndsrækning og ilede ellers ud af lokalet uden at mægle et ord.

Det var heller ikke muligt at få en kommentar fra senioranklager Susanne Holst Højberg. Hun konstaterede blot, at hun ville tage dommen til efterretning.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+