Landsret slår fast: Nye beviser i Kundby-sag skal fremlægges

Det lykkedes ikke for Kundby-pigens forsvarer at få nedlagt forbud mod fremlæggelse af nye beviser i Kundbysagen

Kundby-pigen Foto: Privatfoto
Kundby-pigen Foto: Privatfoto

Det lykkedes ikke for forsvarer Mette Grith Stage at få omstødt Retten i Holbæks kendelse, som giver anklagemyndigheden lov til at fremlægge nye beviser i sagen mod en 17-årig terrortiltalt pige.

Det har Østre Landsret netop meddelt efter at have behandlet et såkaldt kæreskrift, som Mette Grith Stage havde indleveret.

Mette Grith Stage ville have haft landsretten til at udstede forbud mod, at beviserne blev fremlagt. Men der bliver ikke udstedt forbud, oplyser Østre Landsret.

Mette Grith Stage tager kendelsen til efterretning, oplyser hun til Ekstra Bladet.

- Min indstilling er i forvejen, at det ikke er beviser, som afgørende kommer til at rykke på noget, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Bizar situation
Det var 5. maj, at anklager Kristian Kirk anmodede Retten i Holbæk om at få lov til at fremlægge nye beviser i sagen mod Kundby-pigen. Det skete, selv om bevisførelsen faktisk var overstået, og selv om både anklager og forsvarer havde fremlagt deres procedurer om skyldsspørgsmålet.

Mette Grith Stage fortæller, at anmodningen om at fremlægge nye beviser har skabt en helt bizar situation.

Ifølge Kristian Kirk havde ansatte i Kriminalforsorgen under en ransagning i pigens celle i Vestre Fængsel fundet to breve og en lap papir med pigens håndskrift. Brevene var ifølge anklageren tiltænkt en tidligere Syrienskriger, som i marts blev dømt og fik frataget sit danske statsborgerskab. Manden blev dømt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat.

Forsvarer om nye beviser mod Kundby-pigen: Hun er ked af det

Tidsplan rykket
Papirlappen, der også blev fundet, var dateret 30. april klokken 22.47. Af den fremgik blandt andet ordet 'sandhed'. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at den tiltalte pige har skrevet på papiret, efter at bevisførelsen i retten er blevet afsluttet.

Den nye situation i Retten i Hobæk har gjort, at tidsplanen i sagen er rykket en smule. Det var meningen, at der skulle have været faldet dom om skyldsspørgsmålet fredag 5. maj. Dommen er flyttet til 16. maj.

Onsdag 10. maj fortsætter retssagen, og her får anklageren altså mulighed for at vise nævningerne de breve og den lap papir, som politiet er kommet i besiddelse af.

Kundby-sagen: Det ved vi om anklagerens nye beviser mod 17-årig pige

Kundby-pige er frustreret
Mette Grith Stage fortæller, at hun har haft lejlighed til at tale med den 17-årige pige, selv om forsvarsadvokaten siden i fredags har haft travlt med at forsøge at forhindre de nye beviser i at blive fremlagt.

- Hun er frustreret over, at der ikke blev afsagt kendelse i fredags. Det er ved at være noget af et pres, hun er udsat for, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet er onsdag til stede i retten, når de nye beviser fremlægges. Følg med her på sitet fra klokken 9.30.

Forsvarer for Kundby-pige kræver nye beviser droppet