Landsret trækker pinen ud for sigtede i bestikkelsessag

En gruppe bestikkelsessigtede mænd må vente flere timer på afgørelse fra Østre Landsret.

Seks bestikkelsessigtede mænd og deres håbefulde pårørende måtte onsdag eftermiddag forlade Østre Landsret med uforrettet sag.

Efter to retsmøder tirsdag og onsdag har tre landsdommere midt på eftermiddagen trukket sig tilbage for at diskutere, om det var rigtigt, da en dommer i Nykøbing Falster for to uger siden fængslede mændene.

Først sidst på eftermiddagen eller først på aftenen venter retten at være klar med en skriftlig kendelse.

Over to dage har flere ængstelige pårørende og en gruppe journalister tilbragt time efter time foran retssalen, der har været lukket for offentligheden.

Indimellem er de sigtede - alle midaldrende mænd - blevet ført forbi de ventende.

Mere end et enkelt kys og et kram fik mændene dog ikke lov at veksle med deres familier og venner, der havde plasticposer med mad og drikke med til de fængslede.

Bag de lukkede døre har specialanklager Jørn Thostrup fremlagt sagen for retten, ligesom de sigtede og deres advokater har givet deres syn på sagen.

Politiet mener, at ansatte i to konkurrerende it-firmaer blandt andet har stillet mindst en million kroner til rådighed for ansatte i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet som led i bestikkelse.

I alt er 13 personer sigtet i sagen, men kun seks af dem er altså blevet varetægtsfængslet.

Blandt de fængslede er to ansatte fra henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet. De fire andre er medarbejdere i de to it-firmaer.

Ved retsmødets start protesterede de seks forsvarere tirsdag mod specialanklagerens ønske om at lukke dørene.

Advokat Jørgen Lange henviste til, at blandt andre den administrerende direktør i firmaet Atea, der spiller en helt central rolle i sagen, har udtalt sig kompromitterende om de fængslede i medierne.

- Vi mener, at vores klienter har ret til at komme til genmæle, lød det fra Jørgen Lange.

Retten var imidlertid uenig og lukkede efter en kort votering dørene. Af den grund er der praktisk talt ingen nye oplysninger i sagen.