Lange straffe for hævnattentat

Det skal koste to mænd 10 år og 12 år at forsøge at dræbe kærestepar som hævn

Håndgranaterne blev kastet ind igennem vinduet til stuen, hvor den 47-årige mandlige beboer sov på sofaen. Foto: Per Rasmussen
Håndgranaterne blev kastet ind igennem vinduet til stuen, hvor den 47-årige mandlige beboer sov på sofaen. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi
Følg Bandidos
Følg Bandeland

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): Kvindelige pårørende til de to mænd på anklagebænken så sammenknugede ud, da 38-årige Titan Atlas Richart Sander Jensen og 32-årige David Aspe fik domme på henholdsvis 10 og 12 års fængsel for dobbelt drabsforsøg.

Dommen er netop blevet afsagt mandag eftermiddag i Retten i Holbæk af et enigt nævningeting.

Drabsforsøgene blev begået ved, at de to gerningsmænd tidlig søndag morgen 3. oktober sidste år tog op til Mullerup og kastede to håndgranater ind i huset, hvor kæresteparret lå og sov. 

De slap mirakuløst med livet i behold, og kun den 47-årige mandlig beboer kom til skade, da han fik fragmenter fra håndgranaterne i foden.

I David Aspes dom indgår også besiddelse af to pistoler, der blev fundet i garagen, hvor bilen, der blev brugt under angrebet, blev fundet. 

Sagen kort:

Iføge anklageren tog de to tiltalte mænd til Mullerup for at dræbe husets beboere, en kvinde på 34 år og en 47-årig mand 3. oktober 2020.

Med sig havde de angiveligt to håndgranater, der blev kastet ind igennem en rude, inden de detonerede og hærgede hjemmet.

Tusindvis af glasskår fløj rundt fra splintrede ruder og den 47-årige mand måtte efterfølgende have pillet glasskår og fragmenter fra håndgranaterne ud af sin ene fod, mens kvinden på mirakuløs vis slap uskadt.

Herfra tog sagen en bizar drejning. Beboerne var nemlig bevæbnet til tænderne.

Offer var bevæbnet
Det opdagede politiet, da patruljer og ambulancer ankom til ejendommen, efter håndgranaterne var sprængt.

Uden for hjemmet fandt politiet flere voldsomme våben, heriblandt en fuldautomatisk og en semiautomatisk riffel.

De to ofre blev derfor anholdt og begge idømt hårde straffe for våbenbesiddelse i juni i år.

Under sagen kom det frem, at de udover automatvåbnene var i besiddelse af en salonriffel og flere knive, og havde en økse sat fast i hoveddørens karm.

Bange for Bandidos
Den mandlige beboer erkendte at have været i besiddelse af våbenlageret, og fortalte i retten, at han havde anskaffet sig våbnene af frygt for at medlemmer af Bandidos ville opsøge ham for at få hævn.

Manden var i 2019 offer for et groft økseoverfald, hvor han fik dybe hug i både hovedet og på kroppen, og efterfølgende var i livsfare. Under retssagen vidnede han mod en af overfaldsmændene, en 35-årig Bandidos-rocker, og ifølge offeret selv var han efterfølgende konstant angst for repressalier fra rockerklubbens medlemmer på fri fod.

Bandidos-rockeren blev i september 2020 idømt tre et halvt års fængsel - omkring en måned før, at håndgranat-angrebet fandt sted.

Ankede på stedet
Selv tog de overtatoverede mænd det umiddelbart afslappet, da dommen blev afsagt, og 32-årige Aspe kluklo lidt, da retten fortalte, at de udover fængselsstraffen skulle betale en erstatning på 15.000 kroner til deres ofre.

Den 47-årige mand havde en måned inden håndgranatangrebet som offer for et voldsomt økseoverfald vidnet mod en anden Bandidos-rocker, der fik tre et halvt års fængsel for at tage del i voldsorgiet. 

Det skulle ifølge rettens skyldkendelse være hævn for, at den 47-årige havde vidnet mod deres rockerbror, der  fik de to mænd, der begge var tilknyttet Bandidos’ afdeling i Holbæk, Westcity, til at angribe ofrene. 

Begge mænd valgte at anke til frifindelse, subsidiært formildelse på stedet. 

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.