Annonce:
Annonce:

Las Vegas-drabsmand ville have lufthavn til at eksplodere

Stephen Paddock skød efter brændstoftanke i Las Vegas' internationale lufthavn for at få dem til at eksplodere

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Krimi

Ifølge amerikansk politi, så forsøgte Stephen Paddock at få tanke med flybrændstof til at eksplodere i spillebyens lufthavn, da han den 1. oktober skød og dræbte 58 personer i spillebyen Las Vegas.

Stephen Paddock affyrede flere skud mod flybrændstoftanke, oplyser Joe Lombardo, sherif i Clark County, som Las Vegas hører under, på et pressemøde fredag ifølge nyhedsbureauet AP.

Lufthavnen, McCarran International Airport, ligger tæt på det hotel, hvor Stephen Paddock fra et værelse på 32. etage affyrede over 1000 skud mod publikum til en udendørskoncert.

Nye dokumenter afslører: Mand bag Las Vegas-massakre havde usædvanlige vaner

Den 64-årige Paddock tog livet af sig selv, inden politifolk trængte ind på hans hotelværelse.

Annonce:

På pressemødet kom Lombardo med en opdatering af hændelsesforløbet, men han fortalte også, at efterforskerne fra politiet og FBI fortsat ikke er kommet nærmere en forklaring på Paddocks bevæggrunde for massedrabet.

Foruden motivet er flere andre spørgsmål fortsat ubesvarede om massakren, der er den værste i nyere tid i USA's historie.

Blandt andet prøver politiet at finde et svar på, hvorfor Paddock holdt op med at skyde mod menneskemængden, før politiet tiltvang sig adgang til hans værelse. Her blev han fundet død med et skud i hovedet.

Medie: Vegas-morder fik afhængigheds-skabende angstmedicin

Intet motiv
Paddock efterlod sig ingen oplysninger, der kan kaste lys over, hvorfor så mange mennesker skulle dræbes.

Hverken afhøringer af hans venner og bekendte, ransagninger af hans boliger eller tekniske undersøgelser har givet svar på, hvilke politiske, religiøse eller personlige motiver, der kan ligge bag.

- Vi ved endnu ikke, hvad motivet er, men det skyldes ikke mangel på vilje til at finde ud af det, siger FBI's øverste chef, Christopher Wray.

Annonce:

Han tilføjer, at der skal meget til, før FBI 'giver op'.

Joe Lombardo oplyste på pressemødet, at 546 personer blev såret i skyderiet, der stod på i omkring ti minutter, mod tidligere oplyst 498 personer.

Der er stadig 45 personer indlagt i kritisk tilstand.

Massemorderens vilde dobbeltliv: Stephen var gnaven og rastløs

Kæreste vidste intet
Politiet satte en menneskejagt i gang kort tid efter angrebet for at finde Stephen Paddocks kæreste, Marilou Danley. Politiet frygtede, at hun kunne have forbindelse til angrebet, men hun havde ingen kendskab til de grusomme planer.

Det hævder hun i en udtalelse, der blev læst op af hendes advokat, Matthew Lombard.

- Han sagde aldrig noget til mig og tog ingen skridt, som jeg opfattede som et varsel for, hvad der skulle til at ske, udtaler Danley.

Marilou Danley, 62, var på ferie hos familie på Filippinerne, da Stephen Paddock, 64, søndag aften åbnede ild og dræbte mindst 60 mennesker og sårede over 500 andre i Las Vegas.

Annonce:

- Jeg kendte Stephen Paddock som en rar, omsorgsfuld og stille mand. Jeg elskede ham og håbede på en rolig fremtid sammen med ham, lød det i udtalelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: