Lastbil torpederer julemarked i Berlin: Ni dræbt

Tysk politi bekræfter, at ni personer er omkommet efter en lastbil tidligere mandag aften torperede et julemarked i Berlin. En gerningsmand er dræbt og en er anholdt

Optagelser fra stedet viser minutterne efter, lastbilen pløjede igennem julemarkedet. (Video: AP/Privatoptagelser)

Er du til stede ved ulykkesstedet i Berlin, så vil vi gerne høre fra dig. Kontakt Ekstra Bladet på mail til 1224@eb.dk

Ni personer har mistet livet, efter at lastbil er kørt ind i et julemarked i Tysklands hovedstad, Berlin. Mange meldes såret. Det oplyser politiet i Berlin på Twitter.

Politiet bekræfter til Berliner Morgenpost, at der var to gerningsmænd. Den ene er blevet dræbt, mens den anden er anholdt. Så der er ingen gerningsmænd på fri fod.

Brandvæsen på stedet skulle have fortalt til Berliner Morgenpost at omkring 50 personer er såret.

Ifølge avisen Berliner Morgenpost er politi og ambulancer strømmet til markedet, der skal være placeret på Breitscheidplatz ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, hvor Kantstrasse og Budapester Straße mødes umiddelbart sydvest for Tiergarten.

Maskingeværbevæbnet politi skulle nu have omringet pladsen. Alle indgange til den nærliggende U-Bahnhof Zoologischer Gartener er spærret, og der er blevet opsat hvide telte, hvor sårede kan blive behandlet.

Videooptagelser fra stedet, der er lagt op på sociale medier, viser kaotiske scener med smadrede boder.

En journalist fra Berliner Morgenpost fortæller, at der blev helt stille på julemarkedet, efter lastbilen var bragt til standsning. Sårede blev hjulpet, andre stod som forstenede med hænderne op til ansigtet. Nogle græd.

Berlins borgmester Michael Müller (SPD) og indenrigsminister Andreas Geisel (SPD) er nu ankommet il julemarkedet.

Facebook har aktiveret sit Facebook-tjek, så personer i området kan vise, at de er ok.

- Det her er en utrolig trist aften. Jeg er dybt chokeret. Nu er det ikke tid til at spekulere. Mine tanker går til ofrene, de mange sårede og deres pårørende. Og jeg vil gerne takke redningsmandskabet og politiet i Berlin, siger Tysklands vicekansler Sigmar Gabriel.

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

1 af 2 
2 af 2 Foto: AP