Lastbilchaufføren Lukasz blev dræbt før massakren: - Han kæmpede for sit liv

Den polske chauffør, som blev dræbt i forbindelse angrebet på et julemarked i Berlin, er Lukasz Urban. Det fortæller hans arbejdsgiver på et pressemøde

Det var tydeligt, at polske Lukasz Urban havde kæmpet for sit liv.

Det fortæller chefen for det transportfirma, Lukasz arbejdede i, Ariel Zurawski på et pressemøde tirsdag ifølge Independent. Han blev bedt om at identificere sin døde kollega efter massakren, som mandag kostede 12 mennesker livet.

Lukasz blev den første.

- Hans ansigt var opsvulmet og blodigt. Han var blevet stukket med kniv og var blevet skudt, fortæller Ariel Zurawski til den polske tv-kanal TVN ifølge nyhedsbureauet AP.

Den polske lastbilchauffør blev fundet på passagersædet i lastbilen, som blev brugt til at køre flere mennesker ihjel mandag aften.

- Det er min fætter. Jeg har kendt ham, siden jeg var barn. Jeg kan stå inde for ham, siger Ariel Zurawski til AFP.

Ariel Zurawski ejer transportfirmaet, hvor Lukasz arbejdede. her taler han på et pressemøde tirsdag. (STR/AP Photo)
Ariel Zurawski ejer transportfirmaet, hvor Lukasz arbejdede. her taler han på et pressemøde tirsdag. (STR/AP Photo)

På pressemødet kunne Zurawski også fortælle, at hans kone havde forsøgt at få kontakt til Lukasz i timerne før massakren, men uden held.

Rolig og ærlig
Transportchefen i samme firma fortæller, at Lukasz Urban var meget dedikeret i sit arbejde, og at han var en rolig og ærlig person.

- Jeg tror ikke, han ville have givet ham køretøjet, han havde forsvaret sig til det sidste, hvis han blev angrebet, siger transportchef Lukasz Wasik til tv-kanalen TVP.

De tyske myndigheder har bekræftet, at passageren var en polak, og at han ikke var føreren af lastbilen, som ejes af et polsk transportfirma, da den ramte julemarkedet i Berlin.

Efterlader søn
Ifølge tyske Bild efterlader den 37-årige lastbilchauffør sig en 17-årig søn og en kone, og tragedien har naturligt ramt familien hårdt. Lukasz far har måtte lade sig indlægge på hospitalet efter nyheden om hans søn kom frem. Her modtager han beroligende medicin, fortæller mediet.