Lastbilchauffører blokerede for overhaling på motorvej: 'Fint at de mister kørekortet'

Henning Stig Jacobsen lå bag to lastbilchauffører, som over en distance på 8-10 kilometer chikanerede hinanden og slet ikke bekymrede sig om den hale af biler, der hobede sig op bagved dem

Henning Stig Jacobsen er en af mange, som ufrivilligt kom til at ligge bag ved to lastbilchauffører, som nu er blevet sigtet for chikanekørsel. Privatfotos
Henning Stig Jacobsen er en af mange, som ufrivilligt kom til at ligge bag ved to lastbilchauffører, som nu er blevet sigtet for chikanekørsel. Privatfotos

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Henning Stig Jacobsen var en af mange bilister, som fredag ufrivilligt blev holdt for nar af to lastbilchauffører på Fynske Motorvej mellem Nyborg og Langeskov.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

Han var på vej fra Sjælland mod sit hjem i Veslinge på Nordfyn i sin blå Citroën Berlingo, da han kom til at køre bag to hvide sættevogne - den ene en tankvogn - uden mulighed for at komme uden om.

- De ligger skiftevis og overhaler hinanden. Og selv om der lå mange og dyttede og blinkede, så blev de ved. Der kom mere og mere kø. Folk begyndte at prøve at overhale inden om, siger Henning Stig Jacobsen.

'Blev pisse-irriteret'
Mens de to lastbilchauffører tilsyneladende kæmpede for at holde den anden bag sig, blev Henning Stig Jacobsen også gal.

- Jeg havde også lyst til at komme uden om. Men jeg kører i Berlingo, så jeg kunne ikke rigtig accelerere hurtigt nok, siger han.

- Jeg blev pisse-irriteret.

Henning Stig Jacobsen lagde også mærke til, at den forreste lastbil trak ud og lagde sig i midten mellem to vognbaner for at være sikker på, at lastbilen bagved måtte standse sit forsøg på at komme uden om.

Patruljevogn lå bagved
Kampen om overherredømmet på motorvejen fortsatte over otte-ti kilometer, før det lykkedes Henning Stig Jacobsen at komme uden om. En Audi førte an, og fire andre bilister - herunder Henning Stig Jacobsen nåede at komme med uden om.

- Bagefter fortsatte de to lastbiler. De kørte cirka 90 kilometer i timen, og der kom ikke andre biler op til os, som havde været heldige at komme forbi, fortsætter Henning Stig Jacobsen.

Vagtchefen ved Fyns Politi, Ehm Christensen, fortalte fredag til Ekstra Bladet, at en patruljevogn også lå i køen bag de to lastbiler. Det lykkedes patruljevognen at få standset begge, da færdselsbetjenten på et tidspunkt kunne komme uden om.

De to chauffører er begge blevet sigtet for chikanekørsel. De står til at miste kørekortet.

Krimi Lastbilchauffører blokerede for overhaling på motorvej: Nu ryger kørekortet

Flere har henvendt sig
Men politiet manglede hjælp fra offentligheden, fordi det ikke er nok til at løfte bevisbyrden, 'at en betjent har set et eller andet'.

Flere vidner har siden henvendt sig til politiet, fortæller Ehm Christensen lørdag til Ekstra Bladet.

- Jeg tog selv imod tre opkald i går. Og der er kommet flere henvendelser i dag, siger Ehm Christensen.

Henning Stig Jacobsen har ikke kontaktet politiet endnu.

- De to chauffører havde kun tanke på sig selv. De var helt ligeglad med de mange, der lå bag dem. På stedet, hvor jeg kørte bag dem, var fartgrænsen 130 km/t. Der kunne sagtens være sket et uheld, som vi har set det før, ved at folk støder sammen på grund af kø. Jeg synes, det er fint, at de mister kørekortet, siger Henning Stig Jacobsen til Ekstra Bladet.

Fik lov til at køre videre
Ehm Christensen fortæller, at en efterforsker med speciale i færdselsloven er sat til at arbejde med sagen. De to chauffører fik fredag lov til at køre videre efter at have fået en sigtelse.

- Planen er, at vidnerne bliver kontaktet i den kommende uge, siger Ehm Christensen.

Begge chauffører er udlændinge. Den ene har imidlertid bopæl og fast arbejde i Danmark.