Laveste antal rockere og bandemedlemmer i fem år

I alt er cirka 1400 personer registreret som bandemedlemmer. Det er næsten 500 færre end for fire år siden

Trods en række skyderier i bandemiljøet på det seneste er antallet af rockere og bandemedlemmer det laveste i fem år.

Det konkluderer en rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor, som udkommer onsdag.

I alt er cirka 1400 personer registreret som bandemedlemmer, og det er knap 500 færre end for fire år siden, hvor antallet var på sit højeste. Det skriver DR.

En række medlemmer fra grupperingen Black Jackets har nu valgt at lægge vestene. (Foto: Privatfoto) Krimi Tilfreds politi: Fremtrædende medlemmer skrider fra ny bande

Rapporten viser også, at selv om der rekrutteres nye medlemmer, så er der stor gennemstrømning i miljøet. Kun 324 personer af i alt 3332, der siden 2009 har været medlem af en bande, har været medlem alle årene.

Regeringen har tidligere varslet en ny rocker- og bandepakke. Her vil man fokusere på den hårde kerne, siger justitsminister Søren Pind (V).

- Det er glædeligt, at mange bandemedlemmer og rockere forlader miljøet og ikke vender tilbage. Det skal vi som samfund støtte, skriver Søren Pind i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

- Men vi ser fortsat, at mange nye medlemmer kommer til, og der eksisterer en lille hård kerne af medlemmer. Det er noget af det, vi vil se på, når jeg senere på året tager fat på arbejdet med en rocker- og bandepakke, lyder det fra ministeren.

Rapporten er lavet på baggrund af oplysninger om personer, der mellem 2009 og 2016 har været registreret som bandemedlemmer i Politiets Efterforskningsstøtte Database.