Lavine dræber fire skiløbere i Alperne - guide tilbageholdt af politiet

Fem franske skiløbere og deres guide ramt af laviner. Fire mistede livet. Guide er tilbageholdt af politiet

Fire skiløbere mistede fredag livet i de franske alper, da de blev begravet under store mængder sne fra en lavine. Det er denne vinters hidtil værste ulykke af sin slags i Frankrig ifølge nyhedsbureauet AFP.

En femte person kom til skade, mens en guide for de fem skiløbere slap uskadt.

Guiden er tilbageholdt af politiet, som undersøger, om han bragte gruppen i fare. Ifølge Jean-Michel Pretre, anklager i Nice, kan guiden blive sigtet for uagtsomt manddrab

- Der blev taget en risiko. Var den acceptabel og rimelig eller ej? Det er det, vi efterforsker, siger han.

Guiden havde ansvaret for en gruppe bestående af tre kvinder og to mænd. Alle fra Frankrig og alle erfarne skiløbere ifølge myndighederne.

De befandt sig uden for de afmærkede pister nær nationalparken Mercantour i den sydlige del af Alperne, da de blev ramt af to laviner.

Det lykkedes guiden at komme fri og lede efter de andre, som var udstyret med lokaliseringsbippere, men han fandt kun den anden overlevende, en kvinde.

Efterforskningen vil også søge at fastslå, om lavinerne blev udløst naturligt eller af andre skiløbere.

Det har sneet kraftigt i de franske alper denne uge, og risikoen for laviner i regionen, hvor ulykken skete, er høj. Fredag var den fire på en skala fra en til fem.

I alt har 20 mennesker mistet livet, siden skisæsonen i Frankrig begyndte i november.

For to uger siden blev en 44-årig mand og hans 11-årige datter dræbt i en lavine i det populære skiområde Val d'Isere i de franske alper.