Leah og Linsey blev dræbt i vandscooter-tragedien

Begge de dræbte piger er blevet mindet på deres skoler, hvor de har efterladt et stort tomrum

Det var to elskede, talentfulde og omsorgsfulde unge udvekslings-studerende, som mistede livet, da deres båd blev torpederet af en vandscooter i Københavns Havn sidste lørdag.

En 24-årig mand sidder varetægtsfængslet i sagen, sigtet for uagtsomt manddrab på de to amerikanske kvinder.

Leah Bell studerede på Pomona College i Claremont, Californien og drømte om at blive sygeplejerske for for tidligt fødte børn, mens Linsey Malia studerede på Stonehill College i Easton, Massachusetts og havde udmærket sig som super-studerende.

De to unge kvinder har hidtil være beskyttet af et navneforbud, men Københavns Byret valgte i dag at ophæve navneforbuddet.

Linsey Malia og Leah Bell blev dræbt ved den tragiske vandscooter-ulykke. Privatfotos
Linsey Malia og Leah Bell blev dræbt ved den tragiske vandscooter-ulykke. Privatfotos
 

Studerende overlevede vandscooter-tragedie: Der var så meget blod

Linsey Malia bliver beskrevet som en meget dygtig studerende, der også var undervisningsassistent, arbejdede frivilligt i en lokal forening, der leverede mad, møbler og anden hjælp til fattige, og var en af fire, der var klædt ud som skolens maskot 'Ace the Skyhawk' til forskellige sportsbegivenheder.

Klog og god
- Linsey var en af de bedste og klogeste studerende, jeg nogensinde har mødt. Hun var altid ivrig for at lære mere og ønskede at gå længere end det, der blev krævet af hende, uden at blive spurgt, skriver Jungyun Gill, adjunkt på Sociologi- og kriminologi-fakultetet på Stonehill College, til Ekstra Bladet.

Samtidig med at Linsey Malia arbejdede hårdt, fik gode karakterer og hjalp andre, havde hun også tid til at være inde i skolens maskot 'Ace the Skyhawk' ved forskellige sportsbegivenheder. Foto: Stonehill College
Samtidig med at Linsey Malia arbejdede hårdt, fik gode karakterer og hjalp andre, havde hun også tid til at være inde i skolens maskot 'Ace the Skyhawk' ved forskellige sportsbegivenheder. Foto: Stonehill College

Linsey Malia var hendes undervisningsassistent i foråret 2016, og sidste sommerferie lavede de et forskningsprojekt sammen om mental sundhed, som sikrede Linsey en invitation til at fremlægge undersøgelsen på en professionel sociologi-konference i Montreal i august.

- Hun så så meget frem til at tage til Montreal til sommer for at præsentere vores undersøgelse, fortæller Jungyun Gill, der også blev Linseys ven.

En smuk solstråle
- Hun skrev i en e-mail til mig i marts, at hun havde en fantastisk tid i Danmark, og hun sagde, 'jeg elsker mit semester' i Danmark. I den sidste e-mail, hun sendte til mig den 18. april, sagde hun: 'Vi må mødes til frokost eller middag, når jeg kommer tilbage til staterne'.  Mit hjerte gør ondt, når jeg tænker på, at jeg aldrig kommer til at se hende igen, skriver Jungyun Gill.

Hun fortæller, at hele skolen er rystet af sorg. Sidste søndag blev der holdt en mindeceremoni, hvor skolens kapel var fyldt, og mange måtte stå udenfor.

Onkel til vandscooter-offer: Hun var en skinnende stjerne

- Der er i virkeligheden ingen ord, der kan beskrive, hvor meningsløs og tragisk Linseys død er for alle, der kender hende på skolen. Der var så mange tårer, og der blev sendt så meget kærlighed til Linsey og hendes familie, fortæller hun.

Linseys kæreste var i Danmark og i retten, da to af pigerne, der var med i ulykkesbåden, afgav deres forklaringer. Han afviste pænt at sige noget til Ekstra Bladet, men på en mindeside lavet af Linseys college er der ord fra han fra mindehøjtideligheden.

- For at sige det enkelt, Linsey er mit livs kærlighed og min soulmate. Der er en ting, jeg gerne vil understrege for alle, at huske hendes smil og huske hendes latter. Begge dele smittede og var så fuld af liv og glæde, siger ham, ifølge Stonehill College.

Kommunikationschefen på Stonehill College fortæller, at der er lavet kridttegninger over et solskinstema, der mindes Linsey, på hendes campus.

Linsey Malias død har kostet mange tårer hos hendes familie og venner. Privatfoto
Linsey Malias død har kostet mange tårer hos hendes familie og venner. Privatfoto
 

Ekstra Bladet har været i kontakt med Linseys mor, der er hårdt ramt af sorg og ikke har kunnet rejse til Danmark. Hun har i stedet sendt Linseys kæreste Kyle og hendes tante.

Elskede arbejdet med børn
På Leah Bells skole, Pomona College, blev der i søndags holdt en lys-ceremoni for at mindes den unge kvinde, der havde studeret i Stockholm i tre måneder, og som nu var i gang med den sidste måned af DIS-udvekslingsprogrammet i København.

Hun beskrives som en dejlig ung kvinde, der elskede at arbejde med børn.

Leah Bell beskrives som en ung kvinde med et varmt hjerte. Privatfoto
Leah Bell beskrives som en ung kvinde med et varmt hjerte. Privatfoto
 

Mor til dræbt amerikansk pige: - Vi er fuldstændig udmattede

- Hun fandt ud af, at hun elskede oplevelsen af at tage sig af for tidligt fødte babyer, hjælpe familierne med at knytte bånd med dem og have håb for deres fremtid som familie. Det er en så smuk erkendelse, at det gør det endnu mere smertefuldt at miste hende. Hun havde en klar ide om, hvad hun ville, og hun ville have gjort så meget godt, skriver psykologi-professor Patricia Smiley i et mindeskrift på skolens hjemmeside.

- Leah var sød og betænksom. Hun havde en fremragende hjerne og et endnu dybere hjerte. Hun var en fornøjelse, skriver neurovidenskabelig professor, Nicole Weekes, der arbejdede med hende i laboratoriet.

Leah Bells forældre tog efter ulykken til København, hvor de har givet interviews til DR og TV. Hendes far, Jeff Bell, siger, at han ikke ønsker at bebrejde føreren af vandscooteren yderligere.

- Jeg ved, han ikke havde nogle intentioner om at gøre min datter fortræd. Det var en ulykke, siger han til TV 2 og tilføjer, at han håber, at myndighederne nu gør det, der skal til, for at forhindre lignede ulykker.