Lempelig våbenlov trådt i kraft: Nyt masseskyderi få timer før

1. september trådte en ny og mere lempelig våbenlov i kraft i Texas. Få timer før blev fem skudt og dræbt

En mand filmede det, da han blev fanget på parkeringspladsen foran den biograf, hvor den mistænkte blev skudt af politiet. Video: Spectee via AP.
Følg Krimi

Bare få timer før en ny og mere lempelig våbenlov trådte i kraft i den amerikanske delstat Texas, blev fem mennesker dræbt i et masseskyderi i byerne Odessa og Midland.

Det hele begyndte, da den mistænkte gerningsmand blev standset af politiet i trafikken og affyrede skud mod en betjent. Og så eskalerede det.

Den mistænkte kørte rundt og skød mod både civile og politibetjente fra en stjålet postbil, mens borgerne i lokalområdet var skrækslagne.

Politiet fik dog til sidst stoppet den 21-årige mistænkte, der er blevet anholdt og sigtet for at stå bag angrebet. Fem mennesker blev dræbt, mens 21 civile og fire politibetjente også blev ramt af skud.

Et nyt frygteligt masseskyderi, der ifølge CNN har en påfaldende timing. Bare få timer efter episoden er der trådt en ny og mere lempelig våbenlov i kraft i Texas.

Fakta om den nye våbenlov i Texas

- Det er blevet nemmere at have våben med på skoleområder. Myndighederne kan ikke længere forbyde våbenejere at have et våben i et aflåst køretøj på en parkeringsplads.

- Myndighederne må ikke længere begrænse antallet af bevæbnede vagter på skoler.

- Det er nu blevet lovligt at have skydevåben i nogle hjem, hvor der er et plejebarn.

- Myndighederne har nu gjort det ulovligt for udlejere at forbyde deres lejere at have skydevåben i udlejede lejligheder.

- I forbindelse med katastrofer, hvor folk skal evakueres kan folk ikke længere blive sigtet for at have et skydevåben på sig.

- Det er nu blevet tilladt at bære skydevåben på hellige steder såsom kirker og synagoger.

Kilder: CNN.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Slagsmål om våben
I kølvandet på den nye lov har præsidenten for Brady-gruppen, Kris Brown, der arbejder for at undgå vold med skydevåben, reageret kraftigt.

- Mange stater har benyttet lejligheden til at lære af tragedierne i Las Vegas, Sutherland Springs, Parkland og de mange andre daglige voldshandlinger, der plager vores borgere, ved at lave nye lover, der beskytter folks sikkerhed ved at indføre baggrundstjek.

- I Texas har politikerne i stedet valgt at følge NRA's (Nationl Rifle Association red.) dagsorden og opfordre til at have skydevåben over det hele, siger Kris Brown.

Men det afviser Donna Campell, der sider Texas Senatet.

- Vi har ved flere lejligheder lær, at der ikke findes våbenfri zoner. Folk med onde hensigter vil overtræde loven og gennemføre deres grufulde handlinger uanset hvad. Derfor giver det ingen mening at tage våbene fra god folk og efterlade dem forsvarsløse, siger hun ifølge CNN.

Motiv ukendt
Motivet for det seneste skyderi i Odessa er fortsat ukendt.

Det er kun fire uger siden, at Texas sidst blev ramt af et dødeligt masseskyderi.

Lørdag 3. august blev 22 personer skudt og dræbt ved en Walmart-butik i byen El Paso, Texas.

En 21-årig mand er sigtet for at stå bag angrebet. Han menes at stå bag et slags manifest, som blev offentliggjort kort før angrebet, der betegner det som "et svar på den latinamerikanske invasion" af Texas.

Dagen efter, søndag 4. august, blev ni personer skudt og dræbt i Dayton, Ohio.

Her blev en 24-årig formodet gerningsmand skudt og dræbt af politiet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+