Levakovic-boss føler sig misforstået: Jeg håber bare, de tager hensyn til mine børn

Lad ikke danskernes holdning til Gimi Levakovic påvirke jeres beslutning, lød opfordringen til Højesteret fra sigøjnerbossens forsvarsadvokat. Dommen falder først om 10 dage

Ekstra Bladet var mandag tilstede i Højesteret. Her kan du høre journalist Caroline Clante fortælle om sagen
Følg Krimi

HØJESTERET (Ekstra Bladet): - Jeg håber bare, de tager hensyn til mine børn. Det er det eneste, der betyder noget.

Sådan lød det fra Gimi Levakovic, da han forlod Højesteret mandag efter tre timers timers retssag. Inde i retten afviste han at få det sidste ord, men da han mødte de fremmødte journalister, kastede han alligevel en enkelt kommentar.

Netop hans børn var også omdrejningspunktet for Michael Juul Eriksens procedure i sagen, der handler om, hvorvidt Levakovic-bossen skal udvises til Kroatien. Han har fire børn - herunder to, der er under 18 år, og som han har forældremyndigheden over.

Levakovic-boss kræves udvist: Her er hans brogede CV

På nuværende tidspunkt er de dog begge anbragt uden for hjemmet - og 46-årige Gimi Levakovic afsoner en dom på 18 måneders fængsel.

Hans forsvarer opfordrede samtidig til, at dommerne ikke tog deres beslutning ud fra den opfattelse, mange danskere har af Levakovic.

- Han har en personlighed, som ikke er faldet i de fleste danskeres smag, lød det fra Michael Juul Eriksen, som blandt andet pegede på medierne og i særdeleshed TV2 og tv-kanalens dokumentar om Levakovic-familien som synderne.

Levakovic-boss for Højesteret: Kræves udvist af Danmark

- Han er blevet fremstillet på TV2 på en måde, som han ikke synes, han kan stå inde for. Og der har været ekstra meget interesse for, om han skulle udvises, fordi folk ikke kan lide det, de tror, de ved om ham, lød det fra stjerneadvokaten.

Selv afviste Gimi Levakovic at tale med TV2 og sagde blot, at han var 'virkelig ked af det' over den måde, han var blevet fremstillet på.

Sagen om Sigøjnerbossen, der har 32 domme på CV'et, senest for våbenbesiddelse og trusler, har også fået adskillige politikere til tasterne - herunder justitsminister Søren Pind (V), som nærmest krævede sagen for Højesteret.

Til fare for samfundet: Nu er fire Levakovic-familiemedlemmer udvist

I statsadvokat Mohammad Ahsans procedure blev det anerkendt, at Gimi Levakovic har en stor tilknytning til Danmark - i særdeleshed i kraft af de to børn, han har, som er under 18, og som han har forældremyndigheden over.

- Men deres relation har været brudt mange gange særligt de seneste 10 år på grund af de mange fængselsophold. Børnene har været vant til, at deres far ikke var der, fordi han sad i fængsel, lød det fra anklageren.

De to børn, der er 11 og 15 år, er anbragt uden for hjemmet. Levakovics to andre børn er over 18 år.

Udviste Levakovic-kriminelle kan skubbe bossen ud af Danmark

Samtidig slog anklagerens fast, at relationen til Danmark udelukkende er familiær.

- Han har aldrig haft et job og er ikke integreret i det danske samfund som sådan, lød det blandt andet.

Bliver han udvist, sker det til Kroatien, hvor han oprindeligt er fra. Han har boet i Danmark siden han var tre år gammel.

- Jeg anerkender, at hans tilknytning til Kroatien ikke er stor. Men han vil have mulighed for at starte et liv op i Kroatien med sine to brødre, også allerede er udvist, lød det fra anklageren.

Levakovic-brødre smides endegyldigt ud

De to brødre, Django og Stefano, er dog endnu ikke sendt ud af Danmark.

Derudover er også to andre medlemmer af den kriminelle klan blevet udvist – herunder Jura Levakovic, der dog kæmper med næb og klør for at få lov at blive.

Således har Jura Levakovic valgt at blive bag tremmer i Danmark, mens sagen behandles ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, selvom han kunne blive en fri mand i Kroatien. Han afsoner en dom på fem års fængsel, som han fik i 2012 efter et hjemmerøveri og et bankrøveri.

Jura Levakovic kæmper med næb og klør mod udvisning

Forsvarer Michael Juul Eriksen lagde omvendt på, at Gimi Levakovic - udover de to brødre - absolut ingen tilknytning har til Kroatien, hvor han ikke har været, siden han var to eller tre år gammel. Han taler ikke sproget.

- Der findes ingen eksempler på udvisningsdomme, hvor den dømte har haft så stor tilknytning til Danmark som Gimi. Han har været her i 44 år, han er opvokset her, lød det blandt andet fra Michael Juul Eriksen, der samtidig lagde vægt på, at den 46-årige sigøjnerboss ikke ville kunne tage sine børn med ud af landet, da de er anbragt uden for hjemmet.

- Og at man ikke har et arbejde er ikke ensbetydende med, at man ikke er en integreret del af samfundet, lød det blandt andet fra forsvarsadvokaten.

Dommen afsiges torsdag 12. maj klokken 12.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind