Annonce:
Annonce:

Levakovic-boss for Højesteret: Kræves udvist af Danmark

Truede en hel familie: Ved Landsretten undgik han med nød og næppe udvisning. I dag begynder sagen ved Højesteret, hvor Gimi Levakovic kræves smidt ud af Danmark

Annonce:
Følg Krimi

Den højeste og sidste retsinstans i Danmark, Højesteret, indleder i dag et potentielt skæbnesvangert retsmøde for sigøjner-boss Gimi Levakovic. Retten skal nemlig tage stilling til, om overhovedet af Danmarks mest kriminelle familie skal udvises. 

Det sker, efter at Østre Landsret i oktober sidste år, omstødte en dom på et år og tre måneder samt udvisning med indrejseforbud i 12 år, som den selvudnævnte roma-boss modtog i forbindelse med en sag om våbenbesiddelse og trusler på livet.

Gimi Levakovic blev i stedet idømt en skærpet fængselsstraf på 18 måneder og fik lov til at blive i landet efter endt afsoning.

Scribble: Levakovic

Annonce:

En tydeligt lettet Gimi Levakovic modtog dengang afgørelsen med tårer og taksigelser, men nu kan den 46-årige, der har adskillige domme på CV’et, se frem til endnu et retsmøde i sagen, hvor rigsadvokaten nu vil forsøge at få udvisningen cementeret ved Højesteret.

- Jeg dræber jer alle sammen
Gimi Levakovic har siddet fængslet siden 2. maj sidste år, hvor han blev anholdt, efter at politiet blev tilkaldt til et husligt postyr i Korsør. Under retssagen i Næstved Byret kom det frem, at sigøjner-bossen før anholdelsen havde drukket sig ond i sulet og efterfølgende havde rettet sin vrede mod en anden roma-familie, som han holdte grillaften med.

Barnebrud: Derfor faldt jeg for sigøjner-boss’ søn

Her truede Levakovic med at skyde dem, ligesom han ifølge tiltalen også råbte til en kvinde: - I har fem minutter til at finde den, ellers skyder jeg hele familien og knepper jer! Samme aften truede han, ifølge anklageskriftet, en anden kvinde i den opgang, hvor grill-aftenen blev holdt: - Hvis du ikke finder V, dræber jeg jer alle sammen med pistolen.

Annonce:

I lejligheden i Korsør, hvor Levakovic boede på det pågældende tidspunkt, fandt politiet efterfølgende en Walther P38 ni mm-pistol med to magasiner med hver otte skarpe patroner.

Artiklen fortsætter under billedet

fax gimi levakovic
Femte udviste Levakovic
Ved dagens retsmøde skal først anklagemyndigheden foreligge sagen for Højesteret, hvorefter både forsvar og anklagemyndighed vil procedere inden dommeren trækker sig tilbage for at votere. Den endelige afgørelse forventes dog ikke at falde i dag.

Levakovic-boss kan nu få besøg i fængslet

Hvis Gimi ' Boss' bliver udvist, er han den femte i rækken fra klanen, der skal rejse ufrivilligt til Kroatien, når straffen er afsonet. I forvejen er tre af familiens medlemmer dømt til udvisning for bestandigt. Det er Jura, Django og Stefano Levakovic, alle dømt for grove hjemmerøverier, mens sigøjnerbossens nevø, Alpacino Petrovic, er udvist med 12 års indrejseforbud for blandt andet vanvids-kørsel.

Gimi Levakovic har overfor Ekstra Bladet ikke ønsket at kommentere sagen før mødet i Højesteret.

Annonce:

[No available link text]Søren Pind har tidligere udtalt sig meget kritisk om Levakovic-familien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: