Levakovic-dom: Fængsel og udvisning

Alle fire tiltalte fra Levakovic-klanen i østjysk tyverisag skal i fængsel

Retten i Randers har netop idømt fire medlemmer af Levakovic-familien ubetinget fængsel for tyveri af et pengeskab i Randers sidste år.

De dømte er 37-årige Stefan Flamros, 24-årige Santino Levakovic, 27-årige Alpacino og 45-årige Monika Maria Petrovic.

Den svenske statsborger Stefan Flamros fik seks måneders fængsel og udvisning. 24-årige Santino Levakovic fik et år og tre måneder incl. reststraf fra tidligere domme. Hans fætter, Alpacino Petrovic, fik et år og tre måneders fængsel samt udvisning indtil år 2030. Og endelig fik Santinos og Alpacinos' faster, Monika Maria Petrovic, ni måneders fængsel.

Ingen faste beviser
De dømte er indbyrdes i familie. Trods mangel på dna-spor og håndfaste beviser blev de dømt for et tricktyveri mod et ældre ægtepar i Randers 20. september i fjor.

I følge dommen trængte de ind i parrets lejlighed og stjal et pengeskab, mens den dengang 76-årige mandlige ægtefælle blev holdt tilbage på et badeværelse.

Dommer Marianne Sonne og de to domsmænd så stort på, at de fire forsvarsadvokater i deres procedurer kørte hårdt på et fælles tema om svage beviser i sagen.

- Vi har lagt vægt på, at tre af de fire tiltalte i grundlovsforhøret erkendte at have været tilstede på gerningsstedet. Et vidne så dem lægge pengeskabet ind i den bil, som senere blev fundet på stedet, hvor de blev anholdt, sagde dommeren.

Retsformanden så desuden bort fra den 24-årige Santino Levakovics forklaring om slet ikke at have været til stede. Hun kaldte forklaringen utoværdig.

Bliver bag tremmer
Både Santino Levakovic og Alpacino Petrovic skal forblive bag tremmer. Alle de dømte accepterede dommen, men Santino har kæret fængslingen til landsretten.

45-årige Monika Maria Petrovic blev løsladt af retten, idet hendes dom anses for udstået med varetægtsfængslingen.