Levakovic-slæng kræves bag tremmer

Fire medlemmer af Levakovic-klanen tiltalt for at plyndre ældre ægtepars pengeskab for penge og smykker

I tilfælde af fældende dom risikerer den 27-årige gangster Alpacino Petrovic yderligere udvisning oven i de ti år, har har stående fra tidligere domme. Ligesom de øvrige mænd i gangsterklanen ynder han at posere foran luksusbiler, men på billedet her nøjes han med at vise en ny tatovering. (Privatfoto)
I tilfælde af fældende dom risikerer den 27-årige gangster Alpacino Petrovic yderligere udvisning oven i de ti år, har har stående fra tidligere domme. Ligesom de øvrige mænd i gangsterklanen ynder han at posere foran luksusbiler, men på billedet her nøjes han med at vise en ny tatovering. (Privatfoto)

Det gik hedt for sig, da fire medlemmer af den berygtede Levakovic-klan sidste efterår tog fra Sverige til Østjylland og plyndrede et ældre Randers-ægtepars pengeskab for 180.000 kroner i kontanter og smykker.

Anført af de to fætre, Santino Levakovic på 23 år og 27-årige Alpacino Petrovic, stjal  kvartetten i følge anklageskriftet et 130 kilo tungt pengeskab fra et kontor i parrets hjem. De fik hjælp af en svensk slægtning, 37-årige Stefan Flamros, og Alpacinos faster, Monika Maria Petrovic, 45 år.

Under dække af at være vvs-folk trængte de ind og rendte råbende og støjende rundt i lejligheden. Først bagefter opdagede parret, at pengeskabet var væk. Ægteparret var fortumlede, men uskadte.

Pengeskab fundet på mark
Tre timer senere blev det opbrudte pengeskab fundet på en mark udenfor Uldum ved Horsens - tømt for værdier til omkring 180.000 kroner i kontanter og smykker.

Da politiet ankom, bed en politihund sig fast i haserne på Santino Levakovic, som skrækslagen var flygtet op i et træ. Svenskeren og Monika Petrovic blev anholdt i nærheden, mens Alpacino Petrovic forsøgte at stikke af i bil.

Den 27-årige gangster, som i forvejen er udvist af Danmark frem til 2028, påkørte under en hasarderet overhaling en anden bil, der blev skadet for 28.000 kroner. Da håndjernene smækkede, opgav han falsk identitet.

Sprang ud fra retslokalet
Under grundlovsforhøret 21. september forsøgte Alpacino Petrovic at stikke af ved at hoppe ud af et vindue på 1. sal i retsbygningen. Han landede med et brag på taget af en af Randers Amtsavis' biler.

Selv om han blev anholdt umiddelbart efter, nåede Alpacino angiveligt alligevel at stjæle noget træningstøj i et kælderrum i nærheden. Bilen blev beskadiget for 20.000 kroner.

Udover fængselsdomme til hele kvartetten kræver anklager Laura Simoni Pedersen en betydelig skærpelse af Alpacino Petrovics gældende udvisning.

- Hvis der var blevet anvendt våben eller vold i det ældre ægtepars lejlighed, havde tiltalen lydt på hjemmerøveri, siger anklageren.

Her forlader en tilfreds Santino Levakovic Højesteret forrige sommer, da det stod klart, at familiens overhoved, Gimi Levakovic, ikke alligevel ville blive udvist af Danmark

Santino foran Højesteret. Foto: Arkiv/Jonas Olufson Krimi Levakovic-trio fældet af politihund

Tidligere smed og svejser Anders Brock-Madsen knytter næven: - De kan bare komme igen, så kan de smage den her. Foto: Claus Bonnerup Krimi 76-årige Anders plyndret af Levakovic-klan: - Nogle sølle pjok Krimi Kovending i Levakovic-sag: Nu tilstår de

1 af 2 23-årige Santino Levakovic i topform foran en af klanens dyre biler. Knapt så staldkåd var han, da en politihund i efteråret satte gebisset i hans ene ben og flåede ham ned fra et træ på en mark ved Horsens. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 2 I tilfælde af fældende dom risikerer den 27-årige gangster Alpacino Petrovic yderligere udvisning oven i de ti år, har har stående fra tidligere domme. Ligesom de øvrige mænd i gangsterklanen ynder han at posere foran luksusbiler, men på billedet her nøjes han med at vise en ny tatovering. (Privatfoto)