Lige nu: Brand i maskinrum på Molslinjen - Kaptajn sejler retur til Aarhus

En brand i et maskinrum på katamaranen mellem Aarhus og Sjællands Odde har fået kaptajnen til at sejle passagerer retur mod Aarhus

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En brand på Molslinjens katamaran Express 2 torsdag eftermiddag har fået kaptajnen til at vende færgen og sejle passagererne retur til Aarhus.

Det oplyser pressechefen hos Molslinjen Jesper Maack til Ekstra Bladet.

Branden udbrød i et maskinrum. Og de automatiske systemer har sat ind, så maskinrummet er blevet lukket ned. Der har ifølge Jesper Maack ikke været nogen mennesker i fare. Og det har ikke været nødvendigt at rekvirere hjælp fra Joint Rescue Command Center - det tidligere Søværnets Operative Kommando.

Mysterierne om Scandinavian Star

- Færgen var ikke nået særlig langt fra Aarhus, før de automatiske systemer greb ind, efter at der var konstateret brand i et maskinrum. Det skete ude omkring Sletterhage. Herefter fik besætningen på broen besked. Branden betød, at den ene motor blev lukket ned. Kaptajnen orienterede passagererne om, hvad der foregik. Og der blev foretaget en vurdering af, om færgen kunne sejle på nedsat kraft til Odden, eller om den skulle returnere til Aarhus. Det blev besluttet at returnere til Aarhus, siger Jesper Maack til Ekstra Bladet.

Flere passagerer har henvendt sig til Ekstra Bladet og fortalt, at der er brand om bord på færgen. Det skulle imidlertid ikke være så alvorligt, oplyser Jesper Maack, og der er styr på situationen.

Blandt passagererne er Niels Worm.

- Der gik en brandalarm, og derefter lå færgen stille. Nu hænger der to slæbebåde foran os, som trækker os retur mod Aarhus. Der er ingen panik. Alle tager det stille og roligt, siger Niels Worm til Ekstra Bladet.

Han fortæller også, at færgen er helt fyldt op med passagerer.

Blandt passagererne er også designeren Liv Utzon.

På Facebook skriver hun, at der lød et stort brag, hvorefter der kom en fæl lugt af røg. Hun fortæller også, at nogle gik en smule i panik til at begynde med, fordi alarmerne på færgen blev ved med at bimle.

- Personalets brandfolk løb stærkt, hvilket gjorde, at man lige tjekkede, hvor redningsvestene lå, skriver Liv Utzon på Facebook.

Færgen er lige nu ved at ankomme til Aarhus med hjælp fra to slæbebåde. Det vil ske omkring klokken 17. Herefter vil passagererne blive bedt om at forlade bilfærgen.

Jesper Maack oplyser, at der er mange passagerer med på afgangen, som er en typisk pendlerafgang, hvor sjællændere er på vej hjem fra arbejde i Jylland.

Hos Joint Rescue Command Center fortæller vagthusleder Klaus Ting Rasmussen, at man automatisk har fået besked om branden om bord.

- Ifølge vores oplysninger er branden opstået i det ene maskinrum, hvorefter personalet har slukket den, siger han til Ekstra Bladet.

Der er desværre ikke plads på aftenens senere overfarter, oplyser Jesper Maack. Det betyder, at de berørte passagerer får deres penge tilbage og bliver tilbudt en ekstra fribillet.

De kaldte mig morderens kone

Overlevende fra Scandinavian Star: ’Han skal i fængsel’

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind