Lige nu: Dom over politimands Christiania-kæreste

49-årig christianit, der var kæreste med betjent, har netop fået sin dom i historisk sag om organiseret hashhandel

Her kan du se et interview med journalist på Ekstra Bladets kriminalredaktion, David Rebouh, der har fulgt retssagen (foto: Simon Linnemann)

Københavns Byret har netop fældet dom over ti personer, der er tiltalt for at have taget del i organiseret hashhandel på Christiania.

En af de ti er 49-årige TP, som udgør en af sagens mest opsigtsvækkende aspekter, fordi hun var kæreste med en betjent fra Københavns Politi, som også er sigtet i det store sagskompleks, som består af i alt seks sager om levering og salg af hash fra Pusher Street.

TP er netop blevet idømt to og et halvt års fængsel. Derudover har hun fået konfiskeret 500.000 kroner og 'diverse campingvogne'.

Den sortklædte kvinde fremstår i retten fattet, men skuffet over dommen.

Hun var tiltalt for at have stået bag skranken i en eller flere hashboder på Pusher Street, blandt andet hashbod 7, hvor hun skal have solgt hash, skunk, pot og joints for millioner af kroner. Hun er nu dømt for salg af mere end 100 kilo hash.

Tiltale: Politimands kæreste solgte hash for millioner

Hash-betjent bliver frivilligt i fængsel

Politiets regnemetode i sagen har dog været udsat for en del kritik og undren, fordi den bygger på undercover-betjente, der over nogle dage har købt hash i boderne på Pusher Street. Derefter har politiet sjusset sig frem til, at der hver dag sælges omkring 500 gram hashprodukter i de pågældende boder - og ganget det ud over årets 365 dage.

Fængslet betjents kæreste sigtet i stor hashsag

Politimand i stor hashsag er blevet løsladt

49-årige TP har siddet varetægtsfængslet siden politiets store aktion 13. marts 2014, hvor over 80 personer blev anholdt, heriblandt en håndfuld HA-rockere.

Efter aktionen var ordensmagten dog påfaldende stille om det faktum, at en af deres egne, den 54-årige betjent fra Københavns Politi, var blandt de anholdte.

Ekstra Bladet afslørede nogle dage efter, at politiet i dybeste hemmelighed havde varetægtsfængslet en betjent, sigtet for narkohæleri fra kærestens hashsalg. Gennem fire år skal han have forsødet livet med pengene fra Pusher Street.

Den 54-årige betjent boede på en luksusejendom i det sydlige Sverige med tilhørende gård og privat sø.

Lever i luksus i Sverige

75 personer fra den store hashaktion forbliver fængslet

Ud over TP har ni andre fået dom. De fleste er idømt to og et halvt års fængsel, laveste dom lyder på et år og ni måneder og højeste dom er to år og ni måneder, og flere har fået konfiskeret større kontantbeløb, op til 1 million kroner, samt andre værdier.

Salget er foregået fra fem boder på Pusher Street, og sagen er en ud af i alt seks sager i det store Christiania-kompleks. Det er den anden sag, hvor der nu er faldet dom.

Det er uvist, om TP og den 54-årige politimand fortsat er kærester.

De ti dømte har alle anket dagens dom til landsretten. Anklageren har krævet otte ud af de ti dømte fortsat varetægtsfængslet. Det har mødt hårde protester fra forsvarerne, men dommer Merete Engholm har imødekommet anklagerens begæring.

Herunder kan du se et interview med anklager Line Steffensen:

Herunder kan du et interview med forsvarsadvokat Henrik Høpner, der repræsenterer 49-årige TP:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær