Lige nu: Flygtet bande-leder jages over hele verden

Tre anholdte mænd med forbindelse til bande-lederen Hemin Dilshad Salehs dramatiske flugt varetægtsfængslet i Retten i Næstved, mens politiet har udstedt international arrestordre på den flygtede bande-boss

Lederen blev befriet fra psykiatrisk afdeling i Slagelse. Forstå sagen på et øjeblik her.
Følg Krimi

Retten i Næstved (EKSTRA BLADET): To anholdte på 20 og 25 år blev i eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved, hvor de hver især blev sigtet for den dramatiske og væbnede befrielsesaktion tirsdag eftermiddag fra den psykiatrisk akutmodtagelse ved Slagelse Sygehus.

Det lykkedes her den voldstiltalte bande-leder Hemin Dilshad Saleh at stikke af med hjælp fra en eller flere kumpaner og to pistoler skjult i en kageæske.

Det 24-årige medlem af bandegrupperingen NNV's ledergruppe er stadigvæk på fri fod.

Skarpt bevæbnede betjente førte kort før grundlovsforhøret klokken 14 de to anholdte mænd på 20 og 25 år ind i Retten i Næstved. Foto: Per Rasmussen
Skarpt bevæbnede betjente førte kort før grundlovsforhøret klokken 14 de to anholdte mænd på 20 og 25 år ind i Retten i Næstved. Foto: Per Rasmussen

De to mænd sigtes begge for i fællesskab med andre at have hjulpet Hemin Dilshad Saleh med at flygte, for trusler mod offentlig ansatte og for at have benyttet skydevåben. Mændene nægter sig skyldige.

Den ældste af de to mænd blev fængslet i fire uger. Han var klædt i dynejakke og er af anden etnisk oprindelse end dansk. Han ønsker ikke at udtale sig.

Det vil den anden til gengæld gerne. Den mørkblonde mand med fuldskæg slap med at blive tilbageholdt i foreløbig tre døgn.

En tredje person blev tidligere i dag varetægtsfængslet i fire uger 'in absentia'. Han blev torsdag formiddag anholdt i Hamborg.

Hemin Dilshad Saleh er nu jaget internationalt. Københavns Byret varetægtsfængslede ham i går 'in absentia' for flugten med henblik på en international arrestordre.

Ny anholdelse for væbnet fangeflugt

Ophævede navneforbud
Samtidigt ophævede byretten navneforbuddet på Hemin Dilshad Saleh, som han var beskyttet af i en sag om et bandeopgør mellem Brothas og NNV-gruppen i en frisørsalon på Nørrebrogade.

Politiets anklager i flugtsagen, Skipper Pelle Falsled, ventes at kræve de to mænd varetægtsfængslet i fire uger af hensyn til politiets efterforskning. Han begærede afhøringerne afviklet bag lukkede døre med det argument, at der stadig er 'en og muligvis flere' personer på fri fod, som har spillet en rolle under fangeflugten. Det gav dommeren ham medhold i.

Politiet satte straks en større menneskejagt og efterforskning i gang efter fangeflugten fra den psykiatriske afdeling ved Slagelse Sygehus. Foto: Per Rasmussen
Politiet satte straks en større menneskejagt og efterforskning i gang efter fangeflugten fra den psykiatriske afdeling ved Slagelse Sygehus. Foto: Per Rasmussen

De to anholdte og sigtede mænd er danske statsborgere. De blev onsdag eftermiddag anholdt med ti minutters mellemrum et ukendt sted i Storkøbenhavn.

Psykisk sammenbrud
Det lykkedes Hemin Dilshad Saleh at flygte i forbindelse med, at han var midlertidigt surrogatfængslet på den psykiatriske afdeling. Her havde han op til flugten opholdt sig i cirka en uge som følge af et psykisk sammenbrud i arresten.

Hemin Dilshad Saleh sad varetægtsfængslet i en grov voldssag fra en frisørsalon på Nørrebro, som har tråde dybt ind i den voldelige konflikt mellem NNV og den rivaliserende bande Brothas.

Helle Brink, fællestillidsmand for sygeplejerskerne i Psykiatri Vest, oplyste onsdag til Ekstra Bladet, at den 24-årige patient i akutmodtagelsen slap væk, efter at en kumpan havde skaffet sig adgang til hans besøgsværelse under påskud af at ville nyde en kage sammen med ham.

Henim Dilshad Saleh havde tilladelse til at føre telefonsamtaler og modtage besøg.

Politichef: Han skal anholdes
I kageæsken skjulte en af hans hjælpere to pistoler, som de to mænd truede to sygeplejersker med og affyrede ned i rummets gulv.

De to mænd holdt pistolerne ind mod nakken af de to kvinder og råbte angiveligt, at de ville skyde, hvis personalet slog alarm.

Kim Kliver, politiinspektør i Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, ønsker ikke at oplyse yderligere om jagten på den efterlyste mand.

- Han skal anholdes. Det er vores helt centrale fokus lige nu. Vi har foretaget en række tekniske undersøgelser i sagen. Men han læser nok også Ekstra Bladet, så det ønsker jeg ikke at uddybe nærmere, siger Kim Kliver, der noterer sig med tilfredshed, at det onsdag lykkedes at opspore og anholde to mænd.

Fængslet bande-boss var indlagt: Sygeplejersker fik pistoler i nakken

Efter brutal fangeflugt: Politiet spørger svenskerne om hjælp

Ny anholdelse for væbnet fangeflugt

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+