Lige nu: Kæmpe jagt på knivstikker

Området omkring Sandholmlejren er fuldstændig afspærret, mens politiet leder efter en eller flere gerningsmænd, der stadig er på fri fod. Få seneste nyt her

Følg Krimi

Bliver du påvirket af eftersøgningen? Eller ved du noget? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Tirsdag formiddag jagter politiet fortsat gerningsmanden, der i nat stak en politimand ned i asylcenteret Sandholmlejren ved Blovstrød i Nordsjælland. Ifølge pressechef ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, leder politiet efter en gerningsmand, men udelukker ikke, at der kan være tale om flere.

Pressechefen oplyser, at de endnu ikke kender identiteten på gerningsmanden.

Flere politikredse, Aktionsstyrken og flere hundepatruljer samt to helikoptere fra Forsvaret deltager i menneskejagten.

Betjenten, der blev stukket flere gange i maven, var tidligt i morges i kritisk tilstand. Klokken cirka 08.30 meldte politiet ud, at han nu var uden for livsfare efter en operation.

Ikke desto mindre er en stor eftersøgning i gang i området.

Afspærring

Politiets har afspærret et stort område, der betyder, at kun beboere har ret til at køre ind. Alle biler, der kører ind og ud af området, stoppes af politiet.

- Jeg blev stoppet i morges klokken halv syv, hvor politiet tjekkede, om der var nogen i bilen, fortæller Nikolaj Foldager, der bor 500 meter fra lejren.

Fra ganske tidligt i morges svævede en helikopter med røde lys på i mørket over området, fortæller David fra Blovstrød til Ekstra Bladet.

- Da min far stod op klokken fire hang helikopteren i luften. Først tænkte vi, at det var en øvelse. Senere læste vi så på EB, hvad der var sket, siger han.

Knivstikkeri i nat: Betjent er nu uden for livsfare

Betjent stukket ned i Sandholmlejren

(Video: Kenneth Meyer)

Læseren fangede her til morgen disse to billeder af en helikopter over området.
Læseren fangede her til morgen disse to billeder af en helikopter over området.

Senere på morgenen var politiet mødt op med automatvåben ved Allerød Station. Det fortalte Victoria Hansen fra Allerød til Ekstra Bladet.

Hele området omkring Sandholmlejren er desuden spærret for offentlig transport.

Busselskabet Movia oplyser på deres hjemmeside, at Sandholmgårdsvej fortsat er spærret, og at al offentlig transport derfor kører udenom.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet holder politiet og en ambulance ved krydset ved Kongevej og Sandholmsgårdsvej, mens Politiets Aktionsstyrke og hundepatrulje er til stede.

Politiet ønsker i øjeblikket ikke at gå i detaljer med menneskejagten.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Røde Kors: Medarbejdere rystede

Knivstikkeriet skete i nat kl. 03.30, hvor politiet får en anmeldelse fra Center Sandholm.

Ekstra Bladet har haft kontakt med Center Sandholm, som oplyser, at de ikke må udtale sig om sagen og henviser i stedet til politiet.

Sandholmlejren er Danmarks største asylcenter drevet af Røde Kors. Centeret er en tidligere kaserne, og det fungerer både som modtage- og udrejsecenter for asylansøgere, der venter på svar eller har fået afslag og skal sendes hjem.

- Det eneste, jeg kan sige nu, er, at vi selvfølgelig tænker på politibetjenten og hans familie. Derudover er vores medarbejdere selvfølgelig rystede, og vi gør derfor alt, hvad vi kan for at opretholde sikkerheden, siger Røde Kors' Asylchef Anne la Cour til Ritzau, men vil derudover ikke udtale sig nærmere, før de har undersøgt de konkrete forhold.

Rigspolitiet har desuden en udlændinge-afdeling i Center Sandholm.

Opdateres..

Ekstra Bladet har fået tilsendt dette billede i 1224.
Ekstra Bladet har fået tilsendt dette billede i 1224.

LIGE NU
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+