Lige nu: Nu begynder arbejdet med den sunkne ubåd

Et bjærgningsskib er ankommet til det sted, hvor ubåden Nautilus sank i fredag formiddag

Lige nu: Nu begynder arbejdet med den sunkne ubåd

Se et sammenklip af sagen her

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Politiet fortalte i går, at man i løbet af lørdagen enten ville forsøge at stabilisere eller bjærge den hjemmebyggede ubåd Nautilus, som i går sank i Køge Bugt.

Nu er et bjærgningsskib ankommet til stedet, hvor ubåden i går sank.

Ekstra Bladets reporter på havet fortæller, at der er flere speedbåde i vandet, som forsøger at få folk til at holde sig på afstand, nu når arbejdet begynder.

Foto: Newcopter.com
Foto: Newcopter.com
 

Derfor mistænkes ubådsejer for drab

- Vi er blevet bedt om at holde os 500 meter væk fra stedet. Der kom en speedbåd hen og sagde 'hertil og ikke længere', siger Ekstra Bladets reporter, der lige nu befinder sig på en båd ikke langt væk fra ubåden.

Nautilus ligger på omkring syv meter vand, og dykkere forsøgte i går at få adgang til ubåden uden held.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skulle der være tale om bjærgningsskibet 'Vina', der hjælper politiet i opklaringen af mysteriet. Skibet er fra 1979 og er 77 meter langt.

Opfinderen Peter 'Raket' Madsen blev fredag anholdt og sigtet for drab på en 30-årig svensk kvinde. Hun havde torsdag aften været med Madsen ude at sejle i opfinderens hjemmebyggede ubåd.

Foto: Newcopter.com
Foto: Newcopter.com
 

Café i centrum af ubåds-mystik: 'Vi har video overalt'

Kvindens kæreste meldte natten til fredag kvinden savnet. Heller ikke ubåden var der nogen spor efter.

Fredag formiddag modtog Forsvarets søredningstjeneste opkald fra skibe, som havde set ubåden i farvandet syd for Drogden Fyr.

Lidt senere sank ubåden. Peter Madsen blev samlet op og sejlet i havn i Dragør. Her kørte han væk med politiet, og senere på dagen meldte Københavns Politi ud, at Madsen var blevet sigtet for drab på kvinden.

Café i centrum af ubåds-mystik: 'Vi har video overalt'

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab, og han bliver fremstillet klokken 14.00 i grundlovsforhør. Han fortæller, at han satte kvinden af på Refshaleøen klokken 22.30.