Lige nu: Politiet leder efter bevæbnede røvere

Fem mænd menes at stå bag groft røveri mod guldsmed i Silkeborg. To er anholdt. Politiet leder efter resten

Tid til at smadre biler
Følg Krimi

Midt- og Vestjyllands Politi leder efter tre røvere, hvoraf i hvert fald to er bevæbnede, efter et røveri mod en guldsmed på Torvet i Silkeborg lørdag formiddag.

Fem mænd menes at have deltaget i røveriet, og kun de to er indtil videre anholdt, oplyser vagtchef Henrik Nielsen, Midt- og Vestjyllands Politi.

Anholdelserne skete kort efter røveriet, fordi snarrådige borgere løb efter røverne og overmandede dem.

Røveriet skete kort før klokken 10.30, da fire mænd trængte ind i guldsmedebutikken og truede med pistoler og pacificerede kunder og personale ved at sprøjte med peberspray.

Den femte mand kan have holdt vagt udenfor, oplyser politiet.

Det lykkedes røverne at slippe af sted med guld- og sølvsmykker for et ikke oplyst beløb, som de stak af med til fods, men det lykkedes dem at forsvinde i bybilledet.

De to anholdte er 22 og 24 år og begge fra Litauen. De er sigtet for røveri af særlig farlig karakter og vil blive fremstillet i grundlovsforhør søndag i Retten i Holstebro.

Den ene mand er kendt for kriminalitet via Europol i Sverige, Norge og England. Den anden mand har indrejseforbud i Danmark, oplyser vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

De to anholdte var ikke bevæbnede, da de blev anholdt. Men flere vidner har oplyst til politiet, at mændene var bevæbnede, formentlig med pistoler.

- Vi har ikke fundet våben, men de kan have kastet dem fra sig, siger Henrik Nielsen.

De tre mænd, som politiet nu leder efter, er alle 180-185 centimeter høje.

Den ene er 30-35 år og almindelig af bygning. Han var iført en grå eller blålig hættetrøje og bar under røveriet en klar plastikpose og en pistol.

Den anden beskrives som 20-30 år, mørkhåret og almindelig af bygning. Han havde en mørk trøje på og blå cowboybukser. Denne mand bar en brunlig skuldertaske i en skrårem over brystet. Vidner har forklaret, at også denne mand var bevæbnet.

Den tredje er 25-30 år, mørkhåret med høje tindinger og med en mørk og hvidstribet trøje på og mørke bukser.

Politiet har en formodning om, at de tre mænd, der stadig er på fri fod, også er fra Litauen.

Politiet hører gerne fra folk, der har oplysninger om hændelsen og mændene. Lørdag aften er der kommet nogle henvendelser. Men det er ikke nogen, der er ført til noget endnu, oplyser Jens Claumarch.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU