Lige nu: Politiet lukker klubhus

Politiet har onsdag klokken 14.45 lukket Black Armys klubhus i Herning

Før politiets lukning af klubhuset talte Ekstra Bladet med Black Armys i Hernings talsmand. Video: Ernst van Norde

Ekstra Bladet var til stede, da politiet i eftermiddag satte gule 'adgang forbudt' klæbemærker op på det stærkt omtalte klubhus på Danmarksgade midt i Herning, som tirsdag aften blev ramt af en håndgranet.

Under lukningen blev fire bandemedlemmer, som Ekstra Bladet netop havde interviewet, bedt om at pakke deres ejendele og forlade ejendommen.

I juni viste uniformerede medlemmer af Black Army og United Tribuns sig i Odenses centrum under begravelsen af et dræbt medlem. Foto: Louise Koustrup Krimi Efter granatangreb: Sådan rykker Black Army frem

Politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost fortæller til Ekstra Bladet:

- Rent praktisk har vi bedt dem om at gå ud af ejendommen. Vi har skrevet adgang forbudt, og det er kun vores nøgle, der passer.

Politiet har altså skiftet låsene ud, så det nu ikke er muligt for mulige bandemedlemmer at komme ind i klubhuset.

- Det er også strafbart, hvis de forsøger at komme derind, uddyber Hans Roost.

Politiet har været inde og kigge på lovgivningen og har lukket klubhuset midlertidigt i fire uger.

- Det sker på grund af gårsdagens hændelser. Efter det voldsomme angreb ser vi ikke andre muligheder end at lukke klubhuset. Eksplosionen var til stor fare, hvis der var kommet nogen gående forbi, fortæller politiinspektør.

Lukningen kommer kort efter et politisk krav fra Herning-borgmester Lars Krarup om at få sat en stopper for den voksende bandekriminalit i byen.