Lige nu: Stor eftersøgning i havn

Dykkere har siden fredag morgen ledt efter spor i Dragør Havn, hvor Peter Madsen blev sat i land

Dykkere er lige nu til stede i Dragør Havn, hvor man er i gang med en større eftersøgning i forbindelse med den forsvundne Kim Wall.

Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse, at man klokken 07.00 i morges startede med at dykke i havnen.

'Denne søgning til vands foretages alene, fordi den sigtede, efter at være reddet, blev bragt i land i Dragør Havn og derfra blev kørt til afhøring hos politiet. Når politiet efterforsker en drabssag til lands, vil den sigtedes rute normalt blive søgt af politihunde, men idet sigtede har færdedes i en havn, får vi hjælp fra forsvarets dykkere til at udføre dette søg,' står der i pressemeddelelsen.

Kim Wall fundet død og parteret: Her er kvinden, der skal forsvare Peter Madsen

Peter Madsen ankom til havnen den 12. august omkring klokken 11.00, efter han var blevet samlet op af en speedbåd, da Nautilus sank.

'Der er ikke planlagt yderligere eftersøgning i Danmark i dag, men såvel Beredskabsstyrelsen som forsvarets dykkere, er klar såfremt der måtte komme relevante ønsker til eftersøgninger,' skriver politiet.

Mange henvendelser
Københavns Politi har modtaget 656 henvendelser fra offentligheden i forbindelse med eftersøgningen af den forsvundne journalist, der sidst blev set, da hun forlod Københavns Havn om bord på Peter Madsens ubåd Nautilus.

Advokat: Han har intet at skjule

'Dette vil vi gerne takke for. Samtidig skal vi beklage, at vi endnu ikke har nået at vende tilbage til alle, der har kontaktet os. Vi har indledningsvis delt henvendelserne op i emneområdet, og prioriterer vores afhøringer, således at vi løbende er dækket ind i alle emneområderne. Vi er i gang, og skal nok kontakte de vidner, der endnu ikke har hørt fra os,' siger drabschef Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen.

Tidligere politichef: Derfor er det vigtigt at finde resten af liget

Københavns Politi vil fortsat gerne have hjælp fra offentligheden. Politiet vil gerne kontaktes, hvis folk ser noget, der kunne ligne de resterende ligdele, og torsdag efterlyste man også Kim Walls tøj. Der er tale om en orange trøje, en sort og hvid mønstret nederdel samt et par hvide sko.

Sigtelsen udvidet
Efter en afhøring torsdag blev sigtelsen mod Peter Madsen udvidet, så den nu også omfatter usømmelig omgang med lig.

'I forbindelse med den videre efterforskning af ubådssagen har den sigtede Peter Madsen i går torsdag 24/8 været til fornyet afhøring. Sigtelsen blev herunder udvidet, således at han nu også sigtes for usømmelig omgang med lig efter straffelovens § 139, stk. 1. Sigtede nægter såvel drab som usømmelig omgang med,' skriver politiet.

Peter Madsen blev fredag den 12. august sigtet for drabet på den svenske Kim Wall. Han blev under grundlovsforhøret dagen efter sigtet subsidiært for uagtsomt manddrab. Han nægter sig skyldig i alle sigtelser mod ham.

Peter Madsen har under grundlovsforhøret forklaret, at den svenske freelance-journalist døde undervejs på turen, hvor hun skulle lave en historie om ’Raket-Madsen’. Ifølge hans forklaring skete det som følge af en ulykke, hvorefter han ’begravede hende til søs’, som det er formuleret i retsbogen.

Ubåds-mysteriet: Det sagde Peter Madsen, da han kom i land

Ord for ord: Læs ALLE spørgsmål og svar fra politiet om torso-fund