Lighunde sættes ind i jagten på forsvunden kvinde

Svenske hunde, der er trænet i at søge efter lig fra en båd, kommer søndag til Odense for at deltage i eftersøgningen efter forsvunden dement kvinde

En 78-årig kvinde har været forsvundet fra sit hjem i SØndersø på Fyn siden 25. januar. (Googlemaps)
En 78-årig kvinde har været forsvundet fra sit hjem i SØndersø på Fyn siden 25. januar. (Googlemaps)

Ved du noget? Har du billeder fra eftersøgningen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

To svenske hunde, der er trænet i at søge efter lig, sættes nu ind i jagten på demente 78-årige Helen Irene Jensen, der har været forsvundet siden 25. januar, hvor hun forlod sin beskyttede bolig på Toftekær i Søndersø.

Det fortæller leder af hundeførerafdelingen hos Fyns Politi, Jesper Schmidt-Nielsen, til Ekstra Bladet.

Det er den svenske afdeling af Missing People, som nu ankommer til Danmark for at bistå eftersøgningen.

- De svenske hunde er trænet i at finde lig, mens de sejler, og hvor lig ligger under vand på større dybder, end vi er vant til i Danmark, siger Jesper Schmidt-Nielsen, som hilser Missing People i Danmarks initiativ velkommen.

Svensk eksperthjælp sættes nu ind i jagten på forsvunden dansker. Eksperten er i skikkelse af to særligt trænede lighunde. (Foto: Colourbox)
Svensk eksperthjælp sættes nu ind i jagten på forsvunden dansker. Eksperten er i skikkelse af to særligt trænede lighunde. (Foto: Colourbox)

Det er nemlig endnu ikke lykkedes Fyns Politi at finde så meget som et eneste spor efter kvinden.

- Og vi har endda haft 14 hunde ude. I de første tre døgn i døgndrift og siden med natpatruljer, når de har været ledige. Vi har intet fundet. Og det er usædvanligt, siger Jesper Schmidt-Nielsen.

Død i løbet af natten
160 cm. høje og temmelig spinkle Helen Irene Jensen var iført hvid cardigan og mørke cowboybukser, da hun forlod sit hjem uden overtøj 25. januar. Hun var iført et par crocs. Herefter har hun bevæget  sig rundt i Søndersø i nogle timer. Hun er sidst set klokken 23.30, hvor hun så ud til at være på vej til at forlade byen mod nord.

Det er politiets opfattelse, at Helen Irene Jensen er død i løbet af natten eller morgenen efter.

- Det regnede meget den nat. Og hvis folk havde bemærket en ældre kvinde med totalt gennemblødt tøj og vådt hår om morgenen, så havde de naturligvis ringet til politiet, siger Jesper Schmidt-Nielsen.

14 hunde leder efter forsvundet kvinde

Politiet brugte de første par døgn til at undersøge, om Helen Irene Jensen kunne være forsvundet i bus eller med taxa. Men trods en rundsending af info har politiet intet hørt. Heller ikke hospitaler har kunnet hjælpe politiet.

Usædvanlig få spor
Fyns Politi har primært ledt efter Helen Irene Jensen på landjorden, og der er efter Jesper Schmidt-Nielsen næsten ikke det sted inden for en større radius nord for Søndersø, der ikke har haft besøg af en af politiets sporhunde.

- Nu har jeg været hundefører siden 1994 og leder af hundeførerafdelingen siden 2010. Jeg har aldrig tidligere været ude for, at vi har ledt så massivt efter et menneske, uden at vi har fundet noget som helst. Ikke en gang et spor, siger Jesper Schmidt-Nielsen.

Ud over de to lighunde tropper svenskerne også op med en sporhund mere i løbet af søndag. Missing People i Danmark har allerede i den seneste uge bistået politiet massivt i Søndersø-området.

- Dansk Politi har med vilje ikke gjort det store ud af søer og vandløb. Og det kan være, at de svenske sporhunde kan finde noget. Når vi ikke har gjort så meget ud af det, skyldes det, at danske søer ikke er så dybe, og lig plejer af sig selv at dukke op til overfladen efter kort tid. Det sker ikke i Sverige, hvor søerne er dybere, og derfor har de gjort mere ud af at uddanne deres hunde til lige præcis den slags, erklærer Jesper Schmidt-Nielsen.

Politiet kan kontaktes på tlf.: 114.