Annonce:
Annonce:

Lillebror i bornholmer-sag: Mor sagde, at hun var blevet voldtaget

Den ene bror, som er sigtet for drab på en sort mand på Bornholm, har forklaret til politiet, at ifølge hans mor havde den dræbte voldtaget hende

Ekstra Bladet interviewede sidste år den dræbtes mor.

Mawjuma Johansen, der er mor til Phillip Johansen, ville gerne kende motivet til drabet, da Ekstra Bladet mødte hende på Bornholm. Video/Redigering: Rasmus Flindt/Emma Svendsen, Frederikke Stage
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I RØNNE: Den yngste af de to brødre, som er sigtet for drab på en sort mand på Bornholm, har forklaret til politiet, at hans mor havde sagt, at den nu dræbte mand havde voldtaget hende.

Det kom frem under et retsmøde onsdag morgen i Retten i Rønne.

Her skulle dommeren tage stilling til fortsat varetægtsfængsling i sagen.

Den 23-årige bror bekræftede via et videolink fra Vestre Fængsel, at han har sagt til politiet, at han om aftenen 22. juni havde aftalt med sin bror, at de ville invitere Phillip Johansen ud i skoven nord for Rønne til en øl og 'give ham en lærestreg'. Forinden havde den yngste bror talt med brødrenes mor, og hun havde sagt, at Phillip havde været upassende over for hende, og at han ved en tidligere lejlighed havde voldtaget hende.

Annonce:

Han bekræftede under retsmødet i dag, at Phillips hudfarve med 100 procents sikkerhed intet havde noget med volden at gøre, og at begge brødre betragtede ham som en god ven.

Offeret blev fundet ved en bålplads i Nordskoven nord for Rønne 23. juni. Den dræbte var voldsomt mishandlet. Af sigtelsen mod de to brødre fremgik det, at han var blevet slået talrige gange i ansigtet og på kroppen, herunder med flasker og granrafter, så han fik brud på venstre underben og muligt kraniebrud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stedet i Nordskoven, hvor den 28-årige mand blev fundet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Stedet i Nordskoven, hvor den 28-årige mand blev fundet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Derudover blev offeret stukket med kniv flere steder, brændt og fik trykket et knæ ned mod halsregionen, så han fik punktformede blødninger i øjnene. Samlet betød den voldsomme mishandling, at den unge mand afgik ved døden.

Liget var så maltrakteret, at offerets mor ikke fik lov til at se sønnen. 

Brødrene nægter drab, men erkender vold.

Dommeren besluttede onsdag, at de to fortsat skal sidde fængslet. 

Annonce:

Der blev ikke fremlagt oplysninger under retsmødet i dag om, hvorvidt brødrenes mor havde haft talt med- eller anmeldt den påståede voldtægt til politiet.

Efter retsmødet spurgte Ekstra Bladet anklager Benthe Pedersen Lund,, om den nævnte voldtægt var blevet anmeldt af brødrenes mor i sin tid.

Svaret er nej. 

Anklageren siger, at anklagemyndigheden efter anholdelsen af brødrene har kendt til deres forklaring.

- Det afgørende er, at de sigtede forklarer, at det var det, som gjorde dem så vrede, siger hun.

Herunder kan du genlæse forløbet af retsmødet onsdag morgen:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: