Lillebror tiltalt: Kvalte storebror med kartoffel

- Jeg var bange for min bror

Drabet skete i brødrenes fælles hjem i Ingstrup i Nordjylland. (Foto: Rene Schütze)
Drabet skete i brødrenes fælles hjem i Ingstrup i Nordjylland. (Foto: Rene Schütze)

Nogle ugers stridigheder mellem to brødre i den nordjyske landsby Ingstrup udviklede sig en aften i november sidste år til et korporligt slagsmål i deres fælles hjem.

Slagsmålet var så voldsomt, at det endte med at koste storebroderen livet.

Ifølge anklageskriftet døde den 57-årige storebror af kvælning, fordi han havde halsen stoppet med en kartoffel, samtidig med at der blev taget kvælertag på ham. Desuden bar han mærker efter slag mod både hals og hoved.

Den 55-årige lillebror forklarede i går i Retten i Hjørring, at konflikterne spidsede til, da han i sommerferien sidste år spurgte sin nu afdøde storebror, om han ikke kunne finde et andet sted at bo til december. Den besked tog storebroderen efter sigende ikke pænt.

- Det var ham, der startede. Han for på mig, og tog fat i mine arme. Så tog jeg ved ham, for at få ham til at falde til ro. Jeg har aldrig set ham så sur før, det må jeg ærligt erkende. Jeg var bange for ham, fortalte den tiltalte ifølge nordjyske.dk.

Tog halsgreb
Lillebroderen har tidligere forklaret, at han flere gange tog halsgreb på storebroderen under slagsmålet.

Under tirsdagens retsmøde kunne lillebroderen ikke gøre rede for, hvordan kartoflen er endt i munden på den afdøde bror.

- Det ved jeg ingenting om. Det er sket under tumulten, det er der ingen tvivl om, men jeg har ikke proppet den i munden på ham, svarede den tiltalte.

Tiltale: Kvalte sin storebror under slagsmål

Efter slagsmålet faldt storebroderen livløs om, men han blev genoplivet på Aalborg Universitetshospital. Her lykkedes det dog ikke lægerne at redde hans liv, og han døde tidligt næste morgen af sine kvæstelser.

Lillebroderen nægter drab og vold med døden til følge.

Død efter halsgreb og kartofler i munden - lillebror fængslet

- Det var aldrig min hensigt at tage livet af ham. Det holder jeg for meget af ham til, sagde den tiltalte i i retten ifølge nordjyske.dk.

Der er afsat fire retsdage, og der ventes at falde dom i næste uge.