Linas fars gravsten stjålet: - Det er bare så lavt

Lina Bak fra Nordjylland er mildest talt chokeret over, at nogen har stjålet hendes fars gravsten fra kirkegården, hvor han har ligget de sidste seks år

Lina Bak og familien er rystede over, at nogen kan finde på at stjæle en gravsten. Foto: Privat
Lina Bak og familien er rystede over, at nogen kan finde på at stjæle en gravsten. Foto: Privat

- Vi vil bare gerne have stenen tilbage. Så kontant lyder det fra Lina Bak på 47 fra Nordjylland. Hun blev fredag informeret om, at hendes fars gravsten ikke længere var at finde på den plads, hvor den har stået de sidste seks år.

- Det er bare så lavt gjort. Vi er rystede over, at man kan finde på det, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Lina Baks far, Ejvind Bak, havde selv udvalgt den særprægede sten som pynt til sin have, men da han døde, inden stenen kunne implementeres, valgte familien, at den i stedet egnede sig perfekt som gravsten.

Stenen er en Anders Friis skulptur, og den er, ifølge Lina Bak, godt på den anden side af 20.000 kroner værd.

- Men det handler ikke om værdien, det handler om affektionsværdien for os. Han havde selv valgt den sten, forklarer Lina Bak.

Hun er overbevist om, at det er bestillingsarbejde, og da faren blev begravet for seks år siden, jokede hendes bror også med, at det var et sats, om den ville blive ved med at stå der.

- Jeg kan huske, at min bror sagde: 'Det er spændende, om den får lov til at stå der', men det tænkte jeg aldrig over, fordi selvfølgelig rører man ikke en gravsten, fortæller hun.

Det var politiet, der informerede Linas mor om, at stenen ikke længere var på dens sædvanlige plads. Graveren på kirkegården havde indgivet en anmeldelse.

Delt 18.000 gange
Efter at have sundet sig over chokket, valgte Lina Bak at dele et billede af gravstenen på Facebook for at forsøge at få den særprægede sten tilbage.

Indtil videre er billedet blevet delt næsten 18.000 gange, men desværre uden held.

- Vi har ikke modtaget et eneste tip, men vi er glade for al den opbakning, vi har fået.

Hun håber dog alligevel, at alt omtalen og delingen på nettet vil gøre, at tyven får rigtig svært ved at komme af med stenen.

- Jeg håber da, at ham, der har stjålet den, vil have rigtig svært ved at bruge den eller sælge den videre, når så mange har set billedet, forklarer hun.

Oveni chokket over at have mistet stenen, er der også snart en vigtig mærkedag, der får det hele til at virke endnu mere uoverskueligt for familien.

- Han ville være blevet 80 den 11. marts, så vi vil rigtig gerne have den tilbage inden årsdagen. Dem, der har gjort det, skal vide, at der er frit lejde, hvis den bare er tilbage inden den dag, siger hun.