Annonce:
Annonce:

Line Baun om kreditkort-beluring: Stærkt krænkende - også for mine børn

Tv-vært Line Baun Danielsen har netop afgivet forklaring i retten i Glostrup i Se og Hør-sagen. Hun fortalte om, hvordan hun oplevede en otte-siders fotoreportage under en rejse til Sardinien

Morten Helveg Petersens kreditkortoplysninger blev sendt til Se og Hør-journalister under en rejse til Berlin. Han og Line Baun Danielsen afgav tirsdag forklaring i retten. Fotocollage: Mie Brinkmann og Peter Hove Olesen
Morten Helveg Petersens kreditkortoplysninger blev sendt til Se og Hør-journalister under en rejse til Berlin. Han og Line Baun Danielsen afgav tirsdag forklaring i retten. Fotocollage: Mie Brinkmann og Peter Hove Olesen
Annonce:
Følg Krimi

Retten i Glostrup (Ekstra Bladet): Der var ikke andre end tv-vært Line Baun Danielsen og fodboldspiller Kim Drejs nærmeste familie, der vidste noget om, hvor de to skulle hen, da de i juli 2010 rejste på ferie til Sardinien. Og hun havde også købt rejsen gennem sin arbejdsgiver TV2, fordi hun havde mistanke til, at nogen fulgte med i, hvad hun lavede.

Derfor var det ekstra underligt for hende, at Se og Hør allerede ved hjemkomsten fra ferien i detaljer kunne fortælle, hvor hun havde været, og hvad hun havde købt. Det skete i en otte siders fotoreportage i bladet.

Det har hun netop forklaret ved retten i Glostrup, hvor tre tidligere chefredaktører, to journalister og en IBM/Netsmedarbejder sidder tiltalte i den såkaldte Se og Hør-sag.

Annonce:

Line Baun Danielsen er blandt de flere end 100 kendte, som ifølge anklagemyndigheden har fået afluret sine kreditkortoplysninger i en årrække fra 2008 og frem. De seks tiltalte nægter sig skyldige i tiltalen, der går på en form for hacking i form af, at en Nets-medarbejder tjekkede oplysninger om kreditkort på sin arbejdsplads og sendte dem videre til journalister på Se og Hør.

Afluret politiker vidner i Se og Hør-sag: Stærkt ubehageligt at nogen fulgte med

Om fotoserien i Se og Hør, sagde Line Baun:

- Det kan ikke være mere afklædende end det, det var. Der var alt fra kyssebilleder til billeder, hvor jeg skifter en bikinitop. Billeder, hvor vi sidder tæt og på kanten af swimmingppol. Det var billeder, jeg oplevede som stærkt krænkende og ubehagelige også for mine børn.

Følte sig forfulgt
Line Baun Danielsen havde allerede i 2008 oplevet, at Se og Hør gik tæt på. Det skete, da hun sammen med sin kæreste på det tidspunkt, politikeren Morten Helveg Petersen (R) var i Berlin, hvor Se og Hør senere kunne bringe meget præcise oplysninger om, hvad de havde lavet, og hvilke steder de havde besøgt.

Annonce:

Derfor har hun i lang tid haft øjnene på stilke. Og det havde hun også ved ankomsten til Sardinien og det hotel, som hun og Kim Drejs indlogerede sig på.

- Jeg kan huske, at jeg så mig omkring for at tjekke, om der var nogen, der talte dansk. Der var en mor med sine børn. Men ellers ingen. Så kom der en mand med et kamera, og jeg sagde til ham, jeg rejste med 'gad vide om det er en papperazi-fotograf', sagde Line Baun Danielsen i retten.

- Dagen efter vi kom hjem får jeg opringning fra journalist fra Se og Hør, der siger velkommen hjem fra ferie. Så siger jeg tak, og hvad handler det om?

- Journalisten spurgte, om jeg havde haft en god ferie? Så sagde jeg farvel. Jeg havde ingen ide om, at det handlede om en otte siders billedserie, forklarede Line Baun Danielsen.

Meldte sig syg
Line Baun Danielsen fandt ud af, hvad Se og Hør pønsede på om onsdagen. Dagen før Se og Hør udkom. Det var en ven, der arbejdede som journalist, der kontaktede hende og fortalte, hvad der stod i Se og Hør.

Annonce:

- Der tror jeg, at mit hjerte gik i stå. Jeg tænkte, det er løgn. Det gør de bare ikke. Hvordan vidste de, jeg var der? Jeg oplevede det også som en hævngerning fra Se og Hør. 14 dage forinden havde de trukket en sag tilbage i Højesteret, som også handlede om mig, sagde Line Baun Danielsen.

- Kontokort er nok noget af det mest private, man har. Jeg synes, det var chokerende. Og jeg tænkte også, at det var dybt ulovligt.

Line Baun Danielsen fortalte i retten, at hun stadig bruger kreditkort.

- Jeg har så meget tillid til systemet, at jeg regnede med, at det jo nok ikke kunne komme til at ske igen. Så hvis du spørger, om jeg stadig bruger kreditkort, så vil jeg sige, ja, det gør jeg nok.

Line Baun Danielsen fortalte også i retten om, hvordan hun blev nødt til at melde sig syg på sin arbejdsplads som følge af Se og Hørs reportage.

- Jeg skulle lige trække vejret. Billederne var overalt. I Deadline. I 22Skammelsen. Jeg var ikke stolt over at være på arbejde. Det var jeg ikke.

Det ventes, at der falder dom i sagen til november.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: