Line offer for nyt lusket cykeltrick: Pludselig var alt væk

En ny form for kriminalitet er de seneste fem dage gået ud over 38 cyklister i Københavns centrum. Line fik stjålet hele sin taske på vej hjem fra job

Hold tasken surret fast til cyklen, rådet politiet. 38 cyklister i København er blevet plyndret på fem dage, når de holder for rødt lys. Foto: Mik Eskestad/POLFOTO/Privat
Hold tasken surret fast til cyklen, rådet politiet. 38 cyklister i København er blevet plyndret på fem dage, når de holder for rødt lys. Foto: Mik Eskestad/POLFOTO/Privat
Følg Krimi

En ny, snedig form for cykeltyverier har de seneste dage gået udover mindst 38 cyklister i Københavns Centrum.

Når cyklisterne holder for rødt lys, cykler en tyv op bagfra og stjæler tasken fra cykelkurven eller bagagebæren, og netop det trick blev Line Hedegaard Larsen offer for tirsdag formiddag.

Line var på vej hjem fra sit jura-studie og kørte via Skindergade i den centrale del af København tæt på Strøget og Rundetårn, men så gik det pludseligt stærkt.

- Der holdt en varevogn i krydset, så jeg kunne ikke svinge til højre. Pludselig mærker jeg, at det net, som jeg har placeret på min bagagebærer, rammer mig i ryggen, da jeg endelig svinger. Jeg kigger tilbage, og så er min taske bare væk, siger Line Hedegaard Larsen til Ekstra Bladet.

Efterfølgende forsøgte Line at spørge folk i nærheden, om de havde set noget, men uden held. Tasken var pist væk.

- Hvad får dig til at tro, at den blev stjålet?

Politiet advarer mod ny kriminalitet: Plyndrer cyklister, der holder for rødt

- Min taske var meget tung, så jeg oplevede med det samme, at min cykel pludselig blev meget lettere. Samtidig var den spændt rigtig godt fast, og jeg har en meget dyb cykelkurv bagpå, så jeg er sikker på, at den blev stjålet, siger Line Hedegaard Larsen til Ekstra Bladet

Voldsomt irriterende
I tasken var Line Hedegaard Larsens nye MacBook-computer, bøger for 2.000 kroner, hendes mobil, en trøje og hendes noter.

- Det er selvfølgelig voldsomt irriterende. Det er et helt nyt studie, hvor jeg har eksamen om et par uger. Men nu har jeg mistet min bog, hvor jeg har noter på over 600 sider. Man kunne håbe, at han bare ville have taget computeren, og så ville tasken være dukket op igen, men nej, siger Line Hedegaard Larsen.

Foto: Privat
Foto: Privat
 

Den jurastuderende har efterfølgende meldt sagen til politiet.

- Jeg meldte det samme aften til politiet uden for alvor at vide, hvad der var op og ned i sagen. Men da jeg læste jeres artikel, så var jeg sikker på, at det var det, der var sket for mig, siger Line Hedegaard Larsen til Ekstra Bladet.

Line Hedegaard har nu købt en ny taske, som hun kan have siddende på ryggen. Fremover er det slut med at bruge cykelkurven til værdifulde sager.

Rumæner anholdt
Ekstra Bladet har tidligere skrevet om, hvordan Københavns Politi Ved en målrettet aktion i morges anholdt politiet to rumænere på 14 og 20 år, der mistænkes for at stå bag de mange tyverier mod cyklisterne.

Civile betjente spottede de to rumænere, der kørte rundt på to stjålne cykler, og politiet skyggede dem.

Tre gange forsøgte rumænerne, mens politiet så på, at stjæle tasker fra cyklister, der holdt for rødt lys. Men tyverierne mislykkedes, fordi cyklisterne havde snurret taskernes stropper rundt om for eksempel sadelstangen.

Men i et tilfælde lykkedes det rumænerne at stjæle en taske fra en kvindelig cyklist med værdier for 7.000 kroner, blandt andet mobiltelefon og pung. Derefter blev det to mænd anholdt.

- Foreløbig sigter vi rumænerne for de fire forhold, der blev begået i morgentimerne. Den 14-årige vil efter afhøring bliver overgivet til de sociale myndigheder, mens vi vil begære den 20-årige varetægtsfængslet i dommervagten, siger politikommissær Ove Randrup, Station City.

Lige nu leder politiet efter rumænernes opholdssted i håbet om, at politiet kan finde tyvekoster fra andre af de 38 tyverier, der er sket i ugens løb.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+