Lines tiårige dreng blev overfaldet: - Han kunne slet ikke snakke

Det var en grædende søn, der torsdag mødte den 40-årige mor Line Roneklint Wiuff. - Han var i chok og rystede, siger hun om sin tiårige dreng, der blev overfaldet på sin skole

Den 40-årige Line Roneklint Wiuffs søn har været udsat for et brutalt overfald på sin skole. Tre ældre elever sparkede og slog ham. Privatfoto
Den 40-årige Line Roneklint Wiuffs søn har været udsat for et brutalt overfald på sin skole. Tre ældre elever sparkede og slog ham. Privatfoto
Følg Krimi

Det var en ganske almindelig torsdag eftermiddag, da Line Roneklint Wiuff fra Snekkersten modtog et chokerende opkald fra sin søns skole, Borupgårdskolen.

Hun nåede at tænke alverdens tanker i de syv minutter, det tog at gå fra hjemmet i Snekkersten til skolen. Det viste sig, at hendes tiårige søn havde været udsat for et groft overfald af tre ældre elever.

- Da jeg kommer derhen, møder jeg alt det administrative personale, der er dybt, dybt rystede og berørte over situationen.

- Da jeg møder min søn, står vi bare og holder om hinanden. Han har bare brug for at græde. Han kigger bare på mig med store øjne og tårer, der triller ned ad kinderne på ham. Han kan slet ikke snakke. Han er i chok og ryster, fortæller Line Roneklint Wiuff til Ekstra Bladet.

Slag, spark og lussing
Det, der skulle havde været en sjov 'skubbeleg' i frikvarteret, eskalerede ifølge moderen pludselig.

Den tiårige drengs bedste ven blev skubbet ned i en sandkasse og slog sig.

Tre ældre elever fra 5.-6- klasse kom hen og begyndte at håne drengen i sandkassen. De sparkede angiveligt sand i hovedet på den yngre dreng. Det blev for meget for Line Roneklint Wiuffs søn. Han forsvarede sin ven.

Episoden, der efterfølgende udspillede sig mellem de tre drenge og den ti-årige elev løb over hele frikvarteret og endte i en regulær jagt på den tiårige.

Dreng havde blod i urinen efter overfald: Fire skole-elever bortvist

- De tre drenge skubber ham ned på jorden og står og sparker og slår til ham. En af dem kommer løbende og hopper op på ham og rammer ham på maven.

- Min søn kommer på benene igen, og løber gennem hele skolengården fordi han ser en voksen. I al den tid han løber, laver drengene flyvespark imod ham, fortæller moderen. Hendes søn fik også en lussing af en af de ældre elever, lyder det.

I to læreres forsøg på at stoppe de tre ældre dreng blev de sparket og slået. Den ene lærer begyndte at græde. De tre elever er bortvist fra skolen og kommer ikke tilbage.

Nordsjællands Politi efterforsker sagen. 

Den tiårige dreng ikke har noget forhold til de tre ældre elever.

Ikke hørt om problemer
Drengen var efter overfaldet til observation natten over på skadestuen, fordi sagen er anmeldt til politiet. Undersøgelser viste blod i hans urin.

Efter omstændighederne har han det dog godt. Der er ikke længere risiko for indre blødninger, fortæller drengens mor.

Line Roneklint Wiuffs fortæller også, at skolen har håndteret situation 'virkelig professionelt og flot', og det skal de have kæmpe ros for, siger hun.

- Man kan dog diskutere, om det overhovedet er acceptabelt, at han kommer ud for det her. Skulle der være gjort noget for flere år siden? Ja, det skulle der, siger Line Roneklint Wiuffs.

Flere forældre beretter til TV2, at deres børn oplever vold og trusler, men det er altså ikke et billede, som den 40-årige mor kan genkende fra sin søns skolegang.

- Det er noget, der er kommet op til overfladen nu. Jeg har intet hørt om vold og trusler fra min søn. Men skolen har ikke formået at eliminere problemerne, og når forældre ikke føler sig hørt, så er det jo, at der kommer historier frem, om at der er problemer, siger hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+