Lisa-sagen: De mistænkte opførte sig mærkeligt

Det svenske politi bekræfter, at det var kontakten mellem de mistænkte og hjælpeorganisationen Missing People, der ledte politiet på rette spor

Her blev en af de anholdte ført væk. (Foto: ALEX LJUNGDAHL)
Her blev en af de anholdte ført væk. (Foto: ALEX LJUNGDAHL)

BLOMBERG/KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Det var Missing Peoples fund der ledte politiet på sporet af den 17-årige Lisa Holm, hvis lig blev fundet sent fredag aften. Hvad fundet præcis var, vil politiet ikke fortælle.

17-årige Lisa Holm har været meldt savnet i fem dage. En større eftersøgning har været sat i værk. Lørdag morgen kunne det svenske politi så bekræfte, at de havde fundet pigens lig.

I nat slog politiet til mod en villa i nærheden af den café, hvor Lisa arbejdede. To mænd og en kvinde blev kaldt ind til forhør. Ved midtnatstid kunne politiet så bekræfte, at de havde fundet et lig i søgeområdet. Hvordan det gik til, ville politiet ikke sige, da politichef Helena Trolläng og indsatsleder Martin Fredman afholdt pressekonference lørdag eftermiddag i forbindelse med mordet på den 17-årige svensk pige.

Se interview med talskvinde for det svenske politi, Helena Trollöng, her.

Svenske Lisa Holm forsvundet. Politiet fandt en sag for Lisas mobiltelefon i nærheden af arbejdspladsen. (ANDERS YLANDER/EXPRESSEN) Krimi Missing People: Lisa var vores største eftersøgning nogensinde

Under pressekonferencen bekræftede politiet, at Missing People havde været i kontakt med de mistænkte på "en eller anden måde", og at de nu mistænkte personer "opførte sig underligt".

Derudover var det småt med informationer fra politiet på pressemødet.

- Tirsdag gjorde vi et interessant fund, som gjorde, at vi bedre kunne fastsætte vores søgeområde. Onsdag begyndte vi så at intensivere eftersøgningen, fortalte Martin Fredman.

Her bliver en af de mistænkte ført væk.

Med hjælp fra over 3000 frivillige fra Missing People lykkedes det politiet at finde et afgørende fund, der gjorde det muligt for politiet at finde liget af Lisa, samt de tre anholdte samme aften.

- Vi har haft en massiv opbakning. Halvdelen har været politifolk og resten har været frivillige, siger Fredman og tilføjer:

- Vi gik ud med forhåbningerne om at finde hende i live. Det er en trist udvikling.

Politiet mener, at de har fundet liget af den forsvundne Lisa Holm. (Politifoto) Krimi Forældre bekræfter: Det er Lisa, som er fundet død

Politiets teknikere har samlet beviser i området, og nu venter der en gigantisk udredningsopgave.

- Vi har modtaget et massivt antal henvendelser. Omkring 800, siger politichef Helena Trolläng. Nu skal vi i gang med den lange proces. Det kommer til at tage noget tid.

Herefter stillede de fremmødte journalister flere spørgsmål ind til de anholdte, til Lisa og til efterforskningen, men politiet var ikke i stand til at svare mere uddybende på nuværende tidspukt. Pressen blev bedt om at give politiet arbejdsro, lige som der var en tanke til Lisas familie.

- Mange mennesker er berørte af denne situation. Vi beder om arbejdsro til politiet, og vi beder om, at I giver familien fred i denne tid, sagde politichefen, der også tog sig tid til at kritisere de svenske journalister for at have nærmet sig Lisa Holms familie og bopæl.

Svenske Lisa Holm har været forsvundet i fem døgn. (Politifoto) Krimi Svensk politi: Vi mener, vi har fundet Lisa

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

De anholdte kan holdes tilbage i op til tre døgn, i modsætning til i Danmark, hvor man skal fremstilles for en dommer inden for 24 timer.

Tre mennesker er anholdt, to mænd og en kvinde. De to mænd er mistænkt for drab, mens kvinden er mistænkt for at holde hånden over en forbrydelse.

En nabo til de anholdte fortæller til Expressen, at det er flinke og sociale personer, der kommer fra et andet land, men har haft sæsonarbejde i området gennem flere år.

- Jeg håber, at de er uskyldige, har naboen sagt til den svenske avis. Overfor norske VG, der har reportere i området, siger naboer, at de ikke kan tro, at de anholdte har noget med sagen at gøre.

- Det er arbejdsomme folk, som knokler ti timer om dagen, seks dage om ugen, lød det fra naboer.

Politiet har fortsat ikke fortalt noget om dødsårsagen, men udrednings-arbejdet beskrives som kompliceret.

Grædende piger

Ekstra Bladets udsendte i Blomberg, hvor pigen arbejdede, fortæller, at der i byen hersker en fortvivlet stemning.

- Folk strømmer til cafeen, hvor Lisa Holm arbejdede og stimler sammen. Der er mange unge piger, som græder og holder om hinanden. Cafeen har lukket, men de som kendte Lisa kommer dertil og får kaffe og snakker sammen.

Udenfor cafeen ligger der blomster. Overfor er en lade afspærret, hvor man havde fundet en af Lisa Holms ejendele.

Blomster og hilsner til den dræbte Lisa Holm bliver lagt i byen i byen Blomberg. (Foto: Rumle Skafte)
Blomster og hilsner til den dræbte Lisa Holm bliver lagt i byen i byen Blomberg. (Foto: Rumle Skafte)
 

1 af 2 I byen Blomberg kommer unge piger til og lægge blomster overfor den cafe, hvor 17-årige svenske Lisa Holm arbejdede. Ekstra Bladets hold beretter om en fortvivlet atmosfære i byen. (Foto: Rumle Skafte)
2 af 2 Her blev en af de anholdte ført væk. (Foto: ALEX LJUNGDAHL)