Lisa-sagen: Politiet graver lade op

Det svenske politi er i gang med et større gravearbejde i laden overfor caféen, hvor Lisa Holm sidst blev set i live

Det er i laden i baggrunden, at politiet har gravet størstedelen af jorden op. (Foto: Rumle Skafte)
Det er i laden i baggrunden, at politiet har gravet størstedelen af jorden op. (Foto: Rumle Skafte)

BLOMBERG/KØBENHAVN: (Ekstra Bladet): Svensk politi er stadig i gang med et massivt undersøgelsesarbejde forskellige steder i Blomberg-området for at finde spor i sagen om drabet af Lisa Holm.

Søndag eftermiddag har politiets teknikere hovedsagligt koncentreret sig om et udhus på den grund, hvor liget af den 17-årige pige blev fundet.

Samtidigt har man påbegyndt et større gravearbejde i en lade over for caféen, hvor Lisa Holm arbejdede. Den lade, hvor man tirsdag fandt Lisa Holms knallerthandske.

Med en gravemaskine og skovle er politiets teknikere ved at grave dybt i den røde lade, hvor de to drabsmistænkte mænd også arbejdede som håndværkere.

Svenske Aftonbladet skriver, at politiets teknikere derudover har virket meget interesserede i en lille træ-vogn med hjul. Den er blevet fotograferet fra adskillige vinkler og gennemlyst med UV-lys, skriver avisen.

Undersøger tre steder
De to litauiske mænd, der er mistænkt for drabet på den 17-årige svenske pige Lisa Holm, blev anholdt natten til lørdag, umiddelbart efter at hjælpeorganisationen Missing People gjorde et nyt interessant fund ved den lade, hvor liget blev fundet.

Tidligt søndag rykkede politiet igen ud til den lade, hvor Lisa blev fundet, for at gennemføre nye tekniske undersøgelser.

- Vi laver nye tekniske undersøgelser tre forskellige steder, siger politiets talsmand, Tommy Nyman til Ekstra Bladet.

Derudover bekræftede talsmanden, at politiet er i gang med at foretage vidneafhøringer, men han ville ikke fortælle, hvornår de mistænkte skal afhøres. De skal dog ifølge svensk lov fremstilles for en dommer inden tirsdag klokken 12.00, senest tre dage efter anholdelsen.

Indsatsleder: Sådan fandt vi Lisa

Siden efterlysningen af pigen har politiet modtaget over 800 tips. Der kommer flere tips hele tiden, og der er også kommet nye tips i dag. Nu skal der sorteres i de mange informationer.

- Når folk ringer ind med oplysninger, ved de jo ikke, om det er vigtigt for efterforskningen, siger Tommy Nyman, der også bekræfter, at politiet har indsnævret søgeområdet. Det kan dog blive udvidet igen, hvis politiets nye oplysninger gør det nødvendigt at søge efter beviser andre steder.

- Kan der komme flere mistænkte i sagen?

- Det kan man jo aldrig vide, men lige nu har vi ikke andre mistænkte, siger talsmanden til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets udsendte i Blomberg fortæller, at på den ejendom, hvor liget blev fundet, var en hundepatrulje i gang med at søge rundt søndag formiddag, og politivogne ankom til stedet.

En del af dyrene på ejendommen blev i forbindelse med fundet af liget fredag aften fjernet, men søndag er nogle af køerne nu tilbage i en af laderne.

I en lade overfor cafeen, hvor Lisa Holm arbejdede, er der også søndag aktivitet. Politiets teknikere undersøger stedet for spor.

Men ingen vil røbe, hvad de præcist leder efter.

Trykket stemning
Søndag er der fortsat en trykket stemning i den lille by med de rødmalede træhuse.

Udenfor den ejendom, som rummer flere boliger og hvor de nu anholdte boede, er der kun en stump af politiets afspærringsbånd tilbage hen over deres dør. Ekstra Bladet træffer en nabo, der var tydeligt berørt af situationen og har tårer i øjnene.

- Jeg må ikke sige noget, men de var venlige. Og de er jo ikke dømt endnu, siger han om de nu mistænkte i sagen.

Det var Missing Peoples fund af en specifik genstand, der ledte politiet på sporet af Lisa Holm.

Det var på denne grund, at politiet fandt Lisas lig. (Foto: Rumle Skafte)
Det var på denne grund, at politiet fandt Lisas lig. (Foto: Rumle Skafte)

Kendt af politiet
I aftes fortalte det litauiske politi, at de to anholdte mænd ikke var kendt af politiet. I dag kommer der en lidt anden udmelding.

- Den ene person er helt ukendt for os. Den anden kender vi lidt til, men jeg vil ikke kommentere yderligere, siger politikommisær Andrez Roginski til den litauiske tv-kanal Irytas TV.

Mysteriet, der ryster Sverige: Hvorfor skulle Lisa dø?

De to anholdte er håndværkere. De har blandt andet arbejdet i en lade over for caféen, som Lisa arbejdede på. Den ene af de to mænd er kendt af politiet.

Den tredje mistænkte er en kvinde, som er blevet anholdt for at holde hånden over en forbrydelse. Ifølge svenske medier har hun har tidligere arbejdet som rengøringsassistent på den café, hvor Lisa arbejdede. Ekstra Bladet har været i kontakt med cafébestyrerens mand, der ikke kunne bekræfte historien.

- Det kan jeg ikke kommentere, siger cafébestyrerens mand til Ekstra Bladets udsendte.

Intuition og samarbejde
Det var en handske, et tip fra Missing People og en politimands intuition, der ledte det svenske politi til liget af den 17-årige Lisa Holm, har talsmanden for politiet oplyst til Ekstra Bladet.

Lisa Holm havde været meldt savnet i fem dage, før politiet fandt hendes lig.

Efter flere dages eftersøgning kunne politiet fredag anholde tre mistænkte.  Da de mistænkte først var blevet hentet ind, gik det hurtigt med at finde pigen efter en håndfuld intense timer.

Se interview med Lena Svedung, der bestyrer den café, Lisa arbejdede på.

Lisa-sagen: De mistænkte opførte sig mærkeligt

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.