Lisa-sagen: Tre personer pågrebet

To mænd er blevet ført væk håndjern, mens en kvinde også er blevet pågrebet af politiet i forbindelse med sagen om den forsvundne svenske pige Lisa Holm

Tre personer er blevet pågrebet her til aften af svensk politi i forbindelse med sagen om den forsvundne 17-årige pige Lisa Holm.

Det skriver flere svenske medier og norske VG.

Ifølge sidstnævnte, der var til stede under pågribelsen, blev to mænd ført ud af et hus i håndjern få hundrede meter fra den cafe, hvor Lisa Holm arbejder. En kvinde blev efterfølgende også ført ud, men hun havde ikke håndjern på.

VG's fotograf var samtidig på stedet, hvorfor en af mændene kan ses blive ført bort af politiet i håndjern på mediets hjemmeside.

Ikke mistænkte

Politiet bekræfter, at de tre personer er blevet hevet ind til afhøring.

- Vi tog dem med ind, efter vi havde fundet et spor i løbet af eftermiddagen, siger Ulla Brehm, politiet talsmand, til svenske DN.

– At de blev ført ud med håndjern kan betyde, at de modsatte sig at komme med os, tilføjer hun.

Til VG fortæller Ulla Brehm, at de tre personer ikke er anholdt og derfor ikke betragtes som mistænkte i sagen. Hun vil dog ikke uddybe, hvad det er, politiet har fundet, som gør de tre personer interessante. Derudover vil hun ikke oplyse nogen detaljer om de tre personer. 

Interpol efterlyser nu 17-årige Lisa Holm, som forsvandt søndag aften. Det sker efter at der er fundet spor, som kunne tyde på, at pigens forsvinden har forbindelse til faderens arbejde for de svenske forsvarsmyndigheder. Krimi Interpol efterlyser nu forsvundne Lisa

Teori om kidnapning

Politiet har siden Lisa Holms forsvinden søndag kort efter kl. 18 antaget, at hun er blevet kidnappet.

Foreløbig er omkring 100 personer blevet afhørt. Blandt andet forsøger man at tale med alle, der har været på besøg på caféen, hvor Lisa Holm arbejdede, i søndags. Politiet har stadig omkring 700 tips at følge op på, skriver Göteborg Posten.

Politiet gennemsøger også brønde og huse i nærheden. Man har også indsat helikoptere og betjente til hest.

Livregimentet har tilbudt at udlåne droner til at hjælpe med eftersøgningen, men det har politiet indtil videre afvist.

Hele 1.100 frivillige hjalp torsdag aften politiet med at lede efter17-årige Lisa Holm, som forsvandt søndag aften efter sit arbejde på en café cirka 150 kilometer nordøst for Göteborg. Politiet formoder, hun er kidnappet, men har stadig ingen mulig gerningsmand. Krimi Politi efter nye fund: Lisa Holm er stadig i området

Forskellige fund i området

Flere af Lisa Holms ejendele er blevet fundet i naturområdet nær caféen, hvorfra hun forsvandt på vej hjem fra arbejde omkring kl. 18 søndag aften. Blandt andet har man fundet coveret til hendes mobiltelefon, en kassebon og en motorcykelhandske, som lå en nærliggende lade.

Fundene er blandt andet sket takket være over 1.100 frivillige fra organisationen Missing People, som har hjulpet med eftersøgningen siden i onsdags. De har under finkæmning fundet flere af Lisa Holms ejendele i områder, politiet tidligere havde gennemsøgt. Politiet vil endnu ikke afsløre, hvilke ejendele, det drejer sig om.

Lisa Holm er samtidig også blevet eftersøgt via Interpol.