Lisas chef: Nu har vi brug for ro

Håbet blev slukket fredag aften, da Lena Svedung fik besked om, at hendes ansatte, Lisa Holm, var blevet fundet dræbt

- Mine tanker går til mit personale, Lisas venner og hendes familie, siger café-ejer Lena Svedung, der var myrdede Lisa Holms chef. (Foto: Rumle Skafte)
- Mine tanker går til mit personale, Lisas venner og hendes familie, siger café-ejer Lena Svedung, der var myrdede Lisa Holms chef. (Foto: Rumle Skafte)

BLOMBERG/KØBENHAVN (Ekstra Bladet): En by - ja nærmest et land - er i sorg, efter svensk politi natten til lørdag kunne oplyse, at 17-årige Lisa Holm var blevet fundet dræbt efter fem dages søgen.

- Hun var dygtig og ambitiøs. En rigtig god pige, en fin ven og en dygtig servitrice.

Sådan beskriver café-ejer Lena Svedung myrdede Lisa Holm over for Ekstra Bladets udsendte.

Lena Svedung havde ofte kontakt med Lisa Holm i kraft af, at hun havde hende ansat i den populære Blomberg-café 'Café på Klosteret'.

Nye detaljer om mistænkte for Lisa-mordet

Tæt på anholdte

Ifølge Ekstra Bladets udsendte ligger caféen ikke mere end et sløjt stenkast fra den villa, hvorfra svensk politi i går hentede to mænd og en kvinde ind til afhøring i forbindelse med drabet. Først senere valgte politiet formelt at anholde dem.

De to mænd, der kommer fra Litauen, er nu mistænkt for drab, mens kvinden er mistænkt for at dække over drabet.

Den makabre sag har overskygget alt i den lille by, der ligger 150 kilometer nord for Göteborg.

Mens det omfattende eftersøgningsarbejde, der fredag blev indstillet, stod på, har folk fra området besøgt den lille bager-café, hvor Lisa arbejdede, for at bakke hinanden op i håbet om, at hun ville blive fundet i live.

- Der har været en underlig stemning, for på en måde var stemningen god. Folk er rykket sammen, og alle har egentlig bare gået og ventet på, at lille Lisa kom hjem igen, fortæller 54-årige Lena Svedung, der selv er mor til to piger, som arbejder på caféen.

Lisa-sagen: De mistænkte opførte sig mærkeligt

Artiklen fortsætter under billedet.

Liget af 17-årige Lisa Holm blev fundet fredag aften. (Foto: Politifoto)
Liget af 17-årige Lisa Holm blev fundet fredag aften. (Foto: Politifoto)
 

- Nu har vi brug for ro

Caféen har holdt åbent som normalt i dagstimerne. Det bad Lisa Holms mor nemlig Lena Svedung om. Efter lukketid har den dog fungeret som samlingspunkt for Lisas venner og caféens personale.

Fredag aften fik de den barske nyhed, at Lisa Holm var blevet fundet i en lade.

- Jeg sad og ventede hele aftenen i går, indtil beskeden kom, om at de havde fundet Lisa, fortæller Lena Svedung, der af kommunen har fået tilbudt krisehjælp til de, der måtte have brug for at få bearbejdet sorgen.

- Mine tanker går til mit personale, Lisas venner og hendes familie. Nu har vi brug for ro - også af hensyn til lille Lisa selv, opfordrer Lena Svedung med moderlig omsorg i stemmen og med henvisning til den megen opmærksomhed, sagen har bragt over det lille lokalsamfund.

Lisa Holms familie har frabedt sig henvendelser fra pressen, men svensk politi har ifølge norske VG måttet tilbageholde flere journalister, der har været på familiens grund.

Missing People: Lisa var vores største eftersøgning nogensinde

Vælter ind med støtte

Sagen om Lisa Holm har fået megen mediebevågenhed i de skandinaviske lande de seneste dage, og også på de sociale medier har svenskerne engageret sig meget i sagen.

Se interview med Helena Trollöng, politiets talskvinde, her.

Da det tidligere i dag stod klart, at Lisa Holm var fundet dræbt, blev der oprettet en begivenhed på Facebook, hvor man opfordrer til i morgen at tænde et lys til ære for Lisa og hendes familie.

Mere end 38.000 mennesker har i skrivende stund meldt sig til begivenheden, og på siden er det væltet ind med kondolencer til Lisa Holm og hendes familie.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Forældre bekræfter: Det er Lisa, som er fundet død