Lisas forældre taler ud efter drab

Dræbte Lisa Holms forældre står nu frem og fortæller om sorgen efter tabet af deres kære datter

Se video fra området, hvor Lisa blev myrdet (foto: Rumle Skafte)

Søndag den 7. juni skulle bare have været en arbejdsdag som alle andre for den 17-årige Lisa Holm.

Efter endt arbejde på den lille cafe i den svenske by Kinnekulle øst for Göteborg var det planen, at Lisa skulle køre lige hjem på sin knallert, men da hun efter en rum tid ikke var kommet hjem til forældrene alarmerede de politiet.

Det blev starten på en af Sveriges mest opsigtsvækkende drabssager i nyere tid og et mareridt for den 17-åriges forældre, der magtesløse blev efterladt tilbage med spørgsmålet om, hvorfor deres elskede datter skulle dø.

Nu stiller det sørgende forældrepar sig frem i den svenske avis Skaraborgs Allehanda.

- Vi håbede til det sidste på, at hun ville blive fundet i live. Håbet var det sidste der forlod os. Selvom vi godt ved hun er død, befinder vi os i et tomrum, hvor vi stadig et sted tror på, hun kommer hjem, siger familien til avisen.

I de fire dage, hvor der stadig var håb for at 17-årige Lisa ville blive fundet i god behold, deltog en af forældrene konstant i eftersøgningsarbejdet, mens den anden blev hjemme i det tilfælde den unge pige skulle komme hjem.

I dag står de tilbage med spørgsmålet om, hvorfor Lisa blev taget fra dem.

- Det føles så fuldstændig meningsløst. Vi spørger hele tiden os selv hvorfor? Det er den værste ting man kan blive udsat for og vi lever i et konstant mareridt nu.

Lever videre for Lisa
På trods af sorgen, nægter den tilbageværende familie dog at livet skal gå i stå nu.

- Det er mærkeligt, men midt i sorgen kan vi til tider glemme det hele. Lisa ville aldrig have ønket, at vi bare sad her. Hun kiggede altid frem ad, og hun ville ønske, at vi gør det samme nu.

De husker tilbage på den unge, smukke pige og hendes mange kvaliteter:

- Hun bar genert. Hun var glad og positiv, empatisk og bekymrede sig meget om os og hendes venner, siger forældrene blandt andet i det lange interview.

17-årige Lisa bliver begravet d. 7 juli. Familien fortæller, at begravelsen vil være åben for alle og man ikke ønsker at lukke nogen ude.

- Det er en lille kirke, men vi er blevet lovet, at der bliver stillet højtalere op udenfor, så de der ikke er på plads i kirken kan følge med udenfor.


Ekstra Bladets udsendte snakkede med præst Karin Långström Vinge før mindehøjtideligheden den 14. juni (Foto: Rumle Skafte - Redigering: Maria Haargaard)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.