Lisbeth udsat for grufuld sex-tortur: 'Han er et afskyeligt menneske'

Fik limet næsebor sammen med sekundlim, fik strøm med meget kraftig strømpistol og blev sexmishandlet i et rædselsdøgn

Lisbeth Haning blev tortureret af sin mand i over et døgn, før hun endelig slap væk. Foto: Station 2/TV 2
Lisbeth Haning blev tortureret af sin mand i over et døgn, før hun endelig slap væk. Foto: Station 2/TV 2

Hun er mor til fire og bedstemor.

Men arrene på 63-årige Lisbeth Hanings krop og sjæl gemmer på en grusom historie om andet end strikketøj og kageopskrifter.

For knap tre år siden blev Lisbeth Haning udsat for et 28 timers sextortur-helvede af sin daværende mand bag de røde mursten i deres fælles hjem på Fyn.

Når hun remser alle de grufuldheder og ydmygelser op, som hun blev udsat for, kan man næsten ikke tage det ind.

Hun fik blandt andet klippet tøjet af, så hun lå fuldstændig nøgen og bundet til sengen. Hun fik sekundlim i næseborene og stoppet skumgummistykker op for at lukke af for næsen. Hun fik en maske på, bind for øjnene og hovedtelefoner tapet fast på ørerne med gaffatape med skiftevis meget høj, stressfremkaldende musik og et sadomasochistisk manifest indtalt af eksmanden, hvor han truede hustruen med at få skåret brystvorter og skamlæber af.

Hun blev voldtaget med genstande og tvunget til at spise hundemad.

Og så fik hun stød med en meget kraftig strømpistol.

Midt i alle smerterne og ydmygelserne var strømmen det værste.

Ren krigstortur
Manden havde bygget strømpistolen om, så den kunne sættes i en stikkontakt og dermed være ekstra modbydelig, og han gav Lisbeth stød under armhulerne, på kønsdelene, brystvorterne, indersiden af lårene. Alle steder.

- Det er ren krigstortur. Jeg spændte så meget i kroppen, at jeg har lignet en flitsbue, fortæller Lisbeth Haning i 'Station 2 Special: Når kærlighed bliver til grov vold og drab', der blev sendt på TV 2 her til aften.

Det var sidste afsnit i en opsigtsvækkende serie på fire, der gennem en række modige kvinder har fortalt, hvordan kærlighed kan udvikle sig til voldtægt, vold, stalking, ekstrem vold og drab.

Anklageskriftet beskriver seksuel vold mod to kvinder, der blandt andet blev bundet, lænket og mishandlet. (Modelfoto: Ed Holub) Krimi Søn om anklaget sex-bøddel: Han kan dræbe

Lisbeth Hanings eksmand blev idømt otte års fængsel i byretten for frihedsberøvelse, vold og voldtægt, men fik en rabat på et år i landsretten. Han afsoner stadig sin straf og har ikke ønsket at medvirke i programmet.

I retten nægtede han sig skyldig og hævdede, at der var tale om sadomasochistisk sex, der var aftalt på forhånd.

Har stadig mén
Lisbeth Haning har tidligere arbejdet som hjemmehjælper, men er førtidspensionist i dag. Hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun stadig har fysisk mén af mishandlingen. 

Krimi Sex-bøddel ville have retsmøde lukket

Hendes hørelse har taget skade af den høje musik, hun har ar på næsen efter gaffatapen, hun har lammelser i den ene kind, lugtesansen er forringet, og hun har problemer med at holde på urin og afføring på grund af mishandlingen med diverse genstande.

Lisbeth Haning ses her sammen med Karin Cruz Forstrøm ved det hus, hvor mishandlingen foregik. Foto: Station 2/TV 2
Lisbeth Haning ses her sammen med Karin Cruz Forstrøm ved det hus, hvor mishandlingen foregik. Foto: Station 2/TV 2
 

Derudover er der de psykiske eftervirkninger.

- Jeg stoler ikke på nogen. Jeg stoler kun på mig selv. Jeg har altid været meget udadvendt, men det er jeg ikke mere. Forestil dig, at du har været sammen med et menneske i syv år, som aldrig har været voldelig over for dig før, og så sker det her, fortæller hun og fortsætter:

- Du skal tænke på, at jeg har ikke levet i et voldeligt forhold. Ja, han var sær, men der har aldrig været tiltag til så meget som en lussing. Og så kom det her som et knips med fingrene. Det synes jeg også er vigtigt at få frem, at sådan kan det altså også ske, fortæller hun.

Krimi 57-årig sex-bøddel nægter brutal tortur

I Station 2 Special-programmet her til aften hører man også historien om to mødre, hvis døtre og den ene kvindes barnebarn blev myrdet og en kvinde, der blev blind, fordi hendes eksmand trykkede øjnene ud på hende.

Og set i det lys føler Lisbeth Haning sig heldig.

- Jeg er i live. Jeg har stadigvæk mit syn. Jeg har ikke mistet en af mine sanser fuldstændig. Jeg har lidt færdighedstab og har psykiske eftervirkninger, men det er jo billigt sluppet i forhold til eksempelvis at blive slået ihjel, fastslår hun.

Har mødt ny kæreste
For fire måneder siden fik hun en kæreste, som hun også gerne vil flytte sammen med på et tidspunkt. Hun insisterer på at leve videre.

- Jeg har hele tiden troet på, at jeg ville møde manden i mit liv. Jeg har haft antennerne frygteligt meget ude, fordi jeg ikke stoler på nogen. Men jeg har været meget åben omkring det, der er sket, fortæller hun og tilføjer, at hun tror, at det er derfor, hun er kommet ud på den anden side som et nogenlunde helt menneske.

- Jeg har aldrig skammet mig eller følt, at det var min skyld. Det tror jeg er vigtigt, fastslår hun.

- Hvilke tanker får du, når du tænker på din eksmand?

- Jeg tænker, at han er et afskyeligt menneske. Jeg hader ham egentlig ikke. Men får jeg at vide, at han er død i fængslet, så kommer jeg ikke til at knibe en tåre. Jeg vil nok mere være lettet. Ikke for min egen skyld, men for alle dem, der kan risikere at ryge i kløerne på ham, fortæller Lisbeth Haning.

Da den 57-årige blev varetægtsfængslet, gik hans søn til politiet og fortalte, at flere andre kvinder havde været udsat for lignende overgreb fra hans far. Politiet rejste fire sigtelser mod den 57-årige, men to af sagerne kunne ikke gennemføres på grund af forældelse.

Men han blev dømt over mishandlingen af Lisbeth og en anden kæreste, der ligger tilbage til år 2000.

Det er Lisbeth Hanings håb, at det at hun træder frem offentligt betyder, at andre kvinder, som måtte have været udsat for noget fra ham træder frem og ikke går med det alene. Og også at andre bliver advaret. Forældelsesfristen ved særligt grove voldtægter eller ved skærpende omstændigheder er 15 år

- Når du tænker tilbage, er der så noget ved ham, som kunne have fået dig til at fatte mistanke?

- Hans særhed. Hans trang til kontrol og og til at bestemme, siger Lisbeth Haning, der slap væk fra sin bøddel, da han holdt en pause efter 28 timer, og hun fik kæmpet sig fri, fordi hun skulle kaste op. Midt i torturen ville hun ikke opleve den ydmygelse at blive fundet død - bundet og med opkast over sig.

For hun er ikke et sekund i tvivl om, at eksmanden havde planer om at sende hende på kirkegården det rædselsdøgn tilbage i efteråret 2013.

Station 2 Special kan ses på TV 2 Play.