Lisbets ligrester fundet: Her er politiets næste skridt

Tidligere drabsefterforsker Kurt Kragh mener ikke, det er umuligt at finde frem til en dødsårsag

Lisbets ligrester fundet: Her er politiets næste skridt

Hvad skal der ske i sagen nu? Her giver tidligere drabschef Kurt Kragh og vicestatsobducent Ole Ingemann Hansen sine bud. (Producer: Martin Lorentsen)

Dele af Lisbet Nielsens lig blev søndag fundet i et skovområde ved Tirstrup Lufthavn ved Aarhus.

Lisbeth Nielsen forsvandt 23. oktober 2009 og blev senere erklæret død af myndighederne, men det lykkedes ikke dengang at finde hendes lig.

Nu er dele af liget fundet, og ifølge tidligere drabsefterforsker Kurt Kragh er det nu vigtigt at finde frem til dødsårsagen.

- Man tager udgangspunkt i den retsmedicinske undersøgelse, som helst skulle afdække, hvorvidt der er tale om et drab - altså hvad er dødsårsagen. Det er ikke umuligt, siger Kurt Kragh.

Vicestatsobducent Ole Ingemann Hansen understreger, at det kan være vanskeligt at fastlægge en dødsårsag, især når man kun har dele af liget. Ifølge ham kommer det også meget an på, hvilke dele man har fundet.

- Man undersøger det, som man nu har, og laver sin vurdering ud fra det. Det kan være, man kan se skader, det kan også være, man ikke se skader, og så kan man jo ikke komme den (dødsårsagen, red.) nærmere ad den vej, siger Ole Ingemann Hansen.

Udover det retsmedicinske arbejde vil det ifølge Kurt Kragh være naturligt at eftersøge området, hvor ligdelene er fundet for at se, om man kan finde frem til andre effekter med relation til sagen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bjarne Østergaard Madsen og Lisbet Nielsen.
Bjarne Østergaard Madsen og Lisbet Nielsen.
 

Østjyllands Politi betragter egentlig sagen som lukket. Politiet anholdte og sigtede i sin tid Lisbet Nielsens samlever Bjarne Østergaard Madsen for drabet. Bjarne Østergaard Madsen var tidligere dømt for at have kvalt to kærester.

Bjarne Østergaard Madsen begik selvmord i arresten i Aarhus og blev aldrig stillet for en dommer.

Selvom politiet betragter sagen som lukket, bør hele proceduren for en drabssag dog gennemgås igen, mener den tidligere drabsefterforsker.

- Man skal jo helst cementere det så meget, som man overhovedet kan, før man kan lukke den (drabssagen, red.) endeligt ned, siger Kurt Kragh.