LIVE: Intensiv-sygeplejerske: Vi undrede os over mange overmedicinerede patienter

Sygeplejersker på intensivafdeling orienterede om, at de mente, der var bemærkelsesværdigt mange overmedicinerede eller fejlmedicinerede patienter fra de medicinske afdelinger på Nykøbing Falster Sygehus i 2012

Hør dagens seneste update fra retssalen her

FØLG RITZAUS LIVE-BLOG FRA RETSSAGEN NEDERST I ARTIKLEN

------

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet):  En sygeplejerske, der arbejdede på intensivafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus i 2012, og var hende, der slukkede for maskinerne, der holdt Arne Herskov i live, afgav her til morgen forklaring på dag 7 i retssagen mod 31-årige Christina Hansen.

Hun er blandt andet tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Intensivafdelingen er den afdeling, der blandt andet får de akutte patienter fra de medicinske afdelinger efter eksempelvis hjerte-lungeredning.

Anklager Michael Boolsen ville vide, om der var noget særligt bemærkelsesværdigt i 2012.

- Ja, vi havde i en periode talt om, at det var mærkeligt, at der var så mange, der kom ned med overmedicinering. Fejlmedicinering, forklarede hun og nævnte, at det typisk var morfin og stesolid, der blev fundet i urintests hos patienter, der ikke burde have det. 

- Vi snakkede lidt om stress, og at det var synd for afdelingen, for de måtte være meget belastede, siden de ikke havde styr på medicineringen, fortæller hun med henvisning til afdeling M130.

Christina Hansen er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig.
Christina Hansen er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig.
 

- Det står tydeligt for mig, at det var noget, vi syntes, var frustrerende for alle parter, for det var heller ikke rart for os at stå med, hvis det var en fejl, forklarede hun.

Iværksat politiundersøgelse
Da intensivsygeplejersken mødte på vagt, var Arne Herskov kommet på intensivafdelingen, og hun fik af kollegaen at vide, at der var sket noget på en fejl, og der var iværksat en undersøgelse og en politianmeldelse.

Hun forklarede desuden, at der er stor fokus på at få dokumenteret al den medicin, der bliver givet til patienter, og endnu større fokus i denne sag, fordi sagen var anmeldt til politiet.

Hun er sikker på, at hun ikke gav morfin til Arne Herskov på intensivafdelingen. Et stof, der sammen med diazepam, blev fundet i en drugtest af Arne Herskovs urin, da han var kommet på intensivafdelingen, men som ikke er ordineret til ham.

- Det er jeg faktisk helt sikker på. Og hvis jeg havde, så havde jeg også dokumenteret det, siger hun og tilføjer, at hun var særligt opmærksom, fordi det var en politisag.

hun forklarede desuden, at sygeplejerskerne havde sagt til deres læger på afdlingen, at de mente, der var usædvanligt mange overmedicineringer eller fejlmedicineringer fra de medicinske afdelinger.

- Jeg ved bare, at vi har gået til vores læger og sagt, at det her virker forkert. Og jeg ved også , at de er gået op for at tale med læger og personale deroppe. Men om der er handlet på det, det ved jeg ikke noget om, forklarede hun.

Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Foto: Privat) Krimi LIVE: Sygeplejerskes kollega til leder: 'Jeg tror, Christina slår patienterne ihjel'

Den 31-årige Christina Hansen nægter sig skyldig i alle anklager, som blandt andet spænder over tre drab, et drabsforsøg samt at have givet sin egen dengang syvårige datter den stærke sovemedicin Zopiclone, der ikke var lægeordineret og ikke var beregnet til børn.

I dag bliver der blandt andet afspillet en videoafhøring af sygeplejerskens nu otte-årige datter, som sygeplejersken er tiltalt for at have give stærk sovemedicin, som ikke er beregnet til børn og kun må udleveres på recept.

Krimi Drabstiltalt sygeplejerske: Fjendskab på sygehus efter 'fjolleri' med venindes kæreste

Hun er derudover tiltalt for at have stjålet blandt andet morfin- og Zopiclone fra sin arbejdsplads, og for at have været i besiddelse af seks morfintabletter, syv Zopiclone-tabletter og en injektionssprøjte, der havde indholdt Stesolid på sin egen bopæl og på kærestens bopæl. Alle medikamenter er nogle, der kun må besiddes efter lægelig ordination.

Den 31-årige sygeplejerske, der er mor til en pige på otte år, har siddet varetægtsfængslet i over et år, siden hun blev anholdt 1. marts 2015. Privatfoto Plus Sygeplejerske tiltalt for tre drab: ’Jeg er uskyldig’

Følg med live via Ritzaus live-blog fra retsmødet  herunder: