LIVE: Kollega afgiver forklaring i sag mod drabstiltalt sygeplejerske

En nattevagtkollega havde mistanke om, at sygeplejersken dræbte patienter med medicin. Hun afgiver forklaring i retten i dag

Hør om sagen her

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Det var efter en dramatisk nattevagt, hvor tre patienter døde og en fjerde skulle genoplives, at den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen blev anholdt og sigtet for drab på patienter på Nykøbing Falster sygehus.

Det skete, fordi hendes nattevagtkollega i et stykke tid havde haft mistanke om, at noget var galt, når sygeplejersken var på vagt, og på denne vagt blev hun sikker i sin mistanke om, at Christina Hansen dræbte patienter med medicin og sagde det til sin samlever, som samtidig er overlæge på afdelingen. Han kontaktede derefter vicepolitiinspektør hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, Søren Ravn, der iværksatte efterforskningen.

Christina Hansen er nu tiltalt for drab på to af de tre patienter, der døde på vagten d. 28. februar og 1. marts sidste år, drabsforsøg i forhold til patienten Maggi Rasmussen, der blev genoplivet, samt et drab, der, ifølge tiltalen, skete i 2012. Sygeplejersken nægter sig skyldig i alle anklager.

Den kvindelige nattevagtkollega afgiver i dag sin forklaring i Retten i Nykøbing Falster, hvor hele dagen er sat af til hendes forklaring.

Der er afsat 32 retsdage, og dommen ventes at falde i juni måned.

Her er de forurettede

72-årige Arne Herskov døde den 4. marts 2012, mens han var indlagt på afdeling 130 på Nykøbing Falster Sygehus. Ifølge tiltalen mod sygeplejersken gav hun ham en overdosis morfin og diazepam intravenøst i tidsrummet mellem klokken 09.00 og 21.30.  Noget tid forinden var han faldet om i sit hjem på Falster, hvor han blev fundet af sin bror Kenny.

 

Anne Lise Poulsen døde 28. februar, mens hun var indlagt på akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus.  Ifølge tiltalen mod sygeplejersken gav hun hende en overdosis morfin og diazepam intravenøst i tidsrummet mellem klokken 19.00 og 20.30.

Han var blevet indlagt samme dag, efter han var faldet gispende om på gulvet hjemme i huset i landsbyen Kettinge på Lolland.

 

66-årige Viggo Petersen døde 28. februar, mens han var indlagt på akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus.  Ifølge tiltalen mod sygeplejersken gav hun ham en overdosis morfin og diazepam intravenøst i tidsrummet mellem klokken 19.00 og 20.35.

Han havde det skidt, men var endnu ved godt mod. Fem en halv time senere ringede telefonen hos hans kæreste gennem 27 år.  Det var sygehuset. Viggo Petersen var sovet ind.

 

73-årige Maggi  overlevede et drabsforsøg begået af sygeplejersken i tidsrummet mellem den 28. februar 2015 klokken 19.00 og den 1. marts kl. 05.35, ifølge politiets tiltale. Her skal hun, ifølge tiltalen, have fået en overdosis morfin, diazepam og Cordarone intravenøst med henblik på at slå hende ihjel. Men det mislykkedes, fordi andet hospitalspersonale fattede mistanke om forgiftning og gav hende en modgift.