LIVE: Sag mod drabstiltalt sygeplejerske: Kollega afviser tiltaltes forklaring

Det er dag 15 i sagen mod sygeplejersken, som anklagemyndigheden mener har dræbt tre patienter og forsøgt at dræbe en fjerde

Her er overblikket i sagen

Sagen mod den drabstiltalte sygeplejerske Christina Hansen fortsætter i Retten i Nykøbing Falster i dag, hvor der bliver ført i alt fem vidner.

En af dem var en sygeplejerske-kollega, som var på vagt med den tiltalte, og som gav patienten H. stesolid mod epilepsi-kramper, efter hun har spurgt lægen.

Det er relevant, fordi den tiltalte har forklaret, at en af de to sprøjter, som en kollega har set hende 'fumle' med over patienten Maggi Rasmussen, som Christina Hansen er tiltalt for at have forsøgt at slå ihjel med en overdosis, var stesolid, der var tiltænkt patienten H.

Anklageren spørger, om det er vidnets vurdering, at patienten havde brug for stesolid, da hun forlod ham. Men det afviste vidnet på det skarpeste, ifølge Ritzau.

Vidnet har skrevet ind i journalen om aftenen 28. februar kl. 21.47, at hun har spurgt lægen, inden hun gav H stesolid, og klokken 22.43 gentages samme notat i akutjournalen. Det kan vidnet dog ikke forklare.

- Jeg ved, at jeg ikke har kopieret det. Så det kan jeg ikke forklare dig, forklarede hun i retten, ifølge BT.

Anklager Michael Boolsen spurgte, om det var hendes vurdering, at han var stabil, da hun forlod ham.

- Fuldstændig. Det bygger jeg på min erfaring. Og ud fra den ville han ikke have behov for yderligere stesolid senere på natten, sagde vidnet uden tøven, ifølge BT.

Anklager Michael Boolsen ville også vide, om man på akut to og tre kan passe hinandens patienter.

- Nej. Men man kan give en hånd med, svarer vidnet.

Følg Ritzaus liveblog fra retssagen her: