LIVE: Sygeplejerske tiltalt: Afhøring af overlevende patient stoppet efter ti minutter

Anklagemyndigheden mener, at en ældre kvindelig patient kun overlevede en overdosis medicin, fordi andet hospitalspersonale fattede mistanke og gav modgift

Speciallæge Andrei Pukinski kommer med udtalelser om sagen. Hør mere her

Følg LIVE-dækning fra retssagen længere nede i artiklen.

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Der gik blot knap ti minutter med afhøring af den nu 74-årige Maggi  Rasmussen, før dommer Henrik Linde brød ind og mente, at man ikke kom videre.

Forinden havde kvinden svaret noget forvirret på spørgsmålene fra anklager Michael Boolsen.

Hun kunne godt huske, at hun havde fået ondt i brystet på et tidspunkt og havde fået nåle i håndryggene. Men hun kunne ikke huske, om hun havde fået medicin, hvem personalet var, ligesom hun på spørgsmålet om, om hun lå på stue med nogen, svarede, at hun lå alene i tre dage. Det er dog uvist, om hun taler om tiden på akutafdelingen.

En sygeplejerske har tidligere forklaret, at hun lå på stue med en anden kvinde.

- Hende og sidekammeraten lå virkelig og hyggede sig og snakkede. Der var højt humør inde på den stue. De var nogle rigtig hyggetanter. Jeg står og hyggesnakker med dem begge to, fortalte vidnet, der var inde og servere kaffe, te og kaffe til patienterne og også kom med en rollator til hende, så hun selv kunne komme på toilettet, forklarede vidnet i sidste uge.

Kvindens bistandsadvokat kom herefter med sine bemærkninger omkring krænkelsesgodtgørelse, hvor han mente, at det skal ligge på 30.000 kroner.

Den noget gangbesværede kvinde, der var iført sorte bukser og en auberginefarvet trøje, blev efterfølgende hjulpet ud af en kvinde.

Maggi Rasmussen blev, ifølge anklageskriftet, forsøgt dræbt med en overdosis  morfin, diazepam og Cordarone på akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus, men blev reddet af en modgift, fordi hospitalspersonale fattede mistanke om forgiftning.

Anklagemyndigheden mener, at det var den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen, der gav hende præparaterne, og hun står nu tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Heraf er et af de påståede drab sket i 2012, mens de resterende tre skal være sket på en nattevagt i 2015.

Følg sagens vidneforklaringer i Ritzaus liveblog herunder - artiklen fortsætter under bloggen:

 

I dag skal patienten Maggi afgive forklaring på retsdag nummer 14 ud af de i alt 32 retsdage, der er sat af til sagen. Der er fem vidner på dagens program, og Maggi er sat til at afgive forklaring kl. 12.45.

Glad og hyggesnakkede

I sidste uge hørte vi forklaring fra sygeplejersken M.E., der var på vagt på akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus kl. 15-23 d. 28. februar sidste år. Hun tilså også Maggi.

Christina Hansen er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig. foto: Per Rasmussen Krimi Kollega efter hjertestop-alarm: Jeg tror, hun slår folk ihjel

- Hun var vældig glad. Hende og sidekammeraten lå virkelig og hyggede sig og snakkede. Der var højt humør inde på den stue. De var nogle rigtig hyggetanter. Jeg står og hyggesnakker med dem begge to, fortalte vidnet, der var inde og servere kaffe, te og kaffe til patienterne og også kom med en rollator til Maggi, så hun selv kunne komme på toilettet.

Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters Sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Privatfoto) Krimi LIVE: Vidne: Har tænkt hun var 'et uheldigt pigebarn'

Sygeplejerske-vidnet afviser, at hun selv gav Maggi medicin.

Følg sagens vidneforklaringer i Ritzaus liveblog herunder - artiklen fortsætter under bloggen:

Blodprøver fra Maggi Rasmussen, der blev taget i løbet af d. 28. februar 2015 og natten til 1. marts kl. 10.27, kl. 20.05 og kl. 01.32 påviste ikke diazepam eller morfin, mens der i en blodprøve fra 1. marts kl. 11 blev påvist en dødelig dosis diazepam, morfin og Cordarone.

Ifølge anklagemyndighedens opfattelse har sygeplejersken Christina Hansen forsøgt at dræbe Maggi Rasmussen ved en intravenøs indgivelse af en overdosis medicin i tidsrummet mellem 28. februar 2015 kl. 19 og 1. marts 2015 kl. 5.35. Hun nægter sig skyldig.

Efter sagen blev meldt til politiet af en overlæge på afdelingen, blev der ransaget flere steder, og der er blandt andet fundet et sprøjtehylster i en container ved sygehuset, der rummer rester af netop disse tre stoffer.

'Fumlede med sprøjte'

Det er, ifølge sundhedsfaglige eksperter, et meget usædvanligt fund, fordi man aldrig blander flere slags stoffer i en sprøjte.

Et vidne, der var på vagt med Christina Hansen har forklaret, at hun så tiltalte Christina Hansen bukke sig over den 73-årige patient Maggi Rasmussen og ’fumle’ ved hendes venflon i armhulen, da hun kom ind på stuen.

Patienten fik hjertestop to-tre minutter senere, hvilket passer med den tid, der går, før effekten af stesolid sætter ind. Patienten blev genoplivet.

Da tiltalte så vidnet komme ind på stuen, vendte hun sig lidt væk, men vidnet kunne se, at hun stod med to 20 ml-sprøjter i hånden, hvor stemplet, der er på størrelse med en 20-krone, var trykket ned, som om sprøjterne var tømt.

Gemte sprøjterne
Vidnet forklarer, at den drabstiltalte ’fumlede sig færdig’ og forsøgte at gemme de to sprøjter under barmen skjult med den ene arm.

Det er anklagemyndighedens overbevisning, at sprøjterne indeholdt en dødelig cocktail af smertestillende stoffer, der har udløst hjertestoppet.

Tiltalte har dog tidligere forklaret, at der var tale om en 20 ml-sprøjte og en 2 ml-sprøjte, som var til andre patienter.

Der ventes at falde dom i sagen i slutningen af juni.